čtvrtek 21. ledna 2016

DIY: Výživný pleťový krém + soutěž o krém


Ahoj!

Přináším další recept a tentokrát na domácí pleťový krém, který nemá mastné složení a tak je vhodný pro lidi, co nemají rádi mastný flek na obličeji. Po aplikaci na obličej je trošku mastnější, ale krásně se vstřebává. Je vhodný pro všechny typy pleti. Konzistence krému se liší, podle toho, jaký použijete emulgační vosk. Měla jsem velkou radost, že se mi krém povedl, skoro jsem skákala metr vysoko. Není nad to, když víte, co si na tu pleť mažete. Moje pleť si mlaská a i Vy můžete tenhle luxusní krém vyzkoušet, stačí se zapojit do soutěže. Klidně bych tvrdila, že vezme do kapsy i drahé krémy! Skoro všechny suroviny jsem koupila na ekokoze ZDE.  Nikde jinde jsem nenarazila na široký sortiment, navíc ke každé objednávce dostanete malý dáreček.

Suroviny:
  1. Minerální voda 15 ml
  2. Růžová voda 15 ml
  3. Libovolné oleje, já jsem použila melounový a arganový olej asi 20 ml, takže každého oleje 10ml
  4. Vitamín E stačí troška
  5. Cosgard 10 kapek
  6. Vonný olej, zvolila jsem kokos 15 kapek
  7. Emulgační vosk bez něj to nejde asi 7 gramů
  8. Dózu na krém. Já jsem měla várku na dva krému o 50 ml, takže si klidně můžete připravit o polovinu méně surovin. 
Postup:
Než vůbec začnete něco dělat, všechno si musíte vydezinfikovat. Je to lepší, nebudou se Vám hromadit bakterie. Následně jsem si připravila pánev na vodní lázeň, dvě misky, kde budu suroviny odvážet a nechávat roztát. Krém má vodní a olejovou fázi.

V jedné misce si odvážíme vodní fázi = minerální voda a růžová voda. Druhá miska bude mít v sobě oleje a emulgační vosk. A teď budeme čekat až se nám roztaje ten emulační vosk, jelikož jsem nechtěla čekat, tak dlouho, dala jsem ho na chvilku do mikrovlnky. Obě fáze, musejí mít stejnou teplotu, jinak se nespojí a budou z toho hrudky.



Až nám emulgační vosk roztaje, tak do olejové fáze vlijeme všechnu vodní fázi. Já jsem si vzala na pomoc kapučínovač, který koupíte také na ekokoze.cz. A mícháme do krémové konzistence vis obrázek ↓↓↓



A máme hotovou konzistenci, tady na obrázku to vypadá jako puding, ale má opravdu krémovou konzistenci po smíchání ještě čajovou lžičkou.


Do krému přidám vitamín E, cosgard, vonný olej a ještě jednou promícháme pořádně a můžeme po vychladnutí přendat do připravené dózy.




A máme hotový krém s nádherně krémovou konzistencí, která se lehce nanáší na pleť a ta vůně kokosu je dokonalá!


Vzhledem k tomu, že jsem toho udělala více, tak jsem měla várku na dva krémy, tudíž i Vy můžete vyzkoušet tenhle zázračný kelímek plný jen přírodních věci ♥

Co musíte splnit?
  1. Sledovat můj blog před GFC, vím, že je to otravné, ale je to moje podmínka
  2. Sdílet soutěž na Vašem FB 
  3. Zanechte nějaký krásný komentář + Váš e-mail
Soutěž bude probíhat do 1.2.2016
Hodně štěstí zlatíčka moje ♥♥♥

12 komentářů:

  1. Ahojky Kyrkysko. Krém vypadá úplně suprově a i ten postup, jak ho udělat je super. Možná někdy v budoucnu vyzkouším, ale teď jsem na to asi líná :D je skvělé, že aspoň člověk doopravdy ví, co si na obličej maže. Osobně miluju přírodní kosmetiku a miluju vůni kokosu! :D a v zimě není hydratační kosmetiky nikdy dost. Měj se krásně :-* pokak@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím si, že když si člověk udělá něco sám, má z toho dvakrát tak větší radost :) Ráda bych od tebe tento krém zkusila.
    ZeldaMartina@gmail.com
    GFC - FB - Martina Zelinková

    OdpovědětVymazat
  3. Nesoutěžím, ale napíšu Ti, že jsi strašně šikovná :) asi to taky zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Téda, jsi úžasná. Krém vypadá skvěle a vůně kokosu? Hm, tu miluji. :) V dnešní době, kdy v drahých krémech jsou složky, které nám mohpou vadit, tak DIY krém je vhodná alternativa , jak o pleť pečovat a vědět, co ji pomáhá a dělá ji zároveň krásnou.
    Soutěž sdílím na FB : Laura Be Fit
    GFC: Laura Krausová
    Email: krausssona@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Tie krémiky vyzerajú super! Si šikulka:)
    GFC: vaja vaja
    FB: SimonaBelasa
    wendi@centrum.sk
    Pozývam ťa na moju giveaway o super ceny:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    OdpovědětVymazat
  6. Tak sdíleno :-) (Alena Matiščáková), tady taky vidíš že tě sleduju jako Ale-no.tak a email je alena.matiscakova@seznam.cz a jinak krém vypadá skvěle a budu ráda když ho vyzkouším, já na to nějak nejsem, abych si něco sama vyráběla :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Šikula :-) Už mě párkrát napadlo si něco splácat, co by bylo zdravější než kosmetika z drogerky, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostala.
    martina.burdova@email.cz :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ani jsem nevěděla, že existují přípravky na výrobu domácího krému. :) Mně přijde jednodušší si krém koupit v obchodu. :D

    OdpovědětVymazat
  9. krém vypadá skvěle :-)
    alev@mujmail.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Kyrkys.Vse jsem splnila.Na fb sdileno jako Lucie Vitu. Muj mail je Luczisha@seznam.cz.
    Tesim se na nove clanky ohledne prirodni kosmetiky. Take jsem ji zacala pouzivat :)

    OdpovědětVymazat
  11. Na výrobu domácí kosmetiky jsem zatím odvahu nenašla, i když mě to láká, ale po přečtení tohoto příspěvku mám sto chutí si to vyzkoušet, protože podle takhle přesného popisu to přece nemůžu zkazit . . . :-D Tenhle krém bych chtěla na "vlastní kůži" vyzkoušet, líbí se mi, že je vhodný i pro mou suchou pleť a že voní po kokosu.
    GFC - FB - Hana Růžičková, ruzickova.h@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji ♥♥ Pokud vyzkoušíš, napiš jak jsi spokojená :-)

    OdpovědětVymazat