čtvrtek 20. června 2013

Pravé indické Psyllium

Krásný den všem,
 
Nejdřív bych se Vám chtěla omluvit za moji nulovou aktivitu. Jelikož nám kvůli povodním nešel internet. Ale naštěstí už internet jde. Doufám, že s ním nebude další problém. Moc mi chybělo psaní článků pro moje milované čtenáře.
 
Ale Kyrkys je zpět a s ní i nový článek. 
 
Dnes jsem tu s dalším článkem na téma Psyllium. Jedná se o doplněk stravy. Psyllium je čistá vláknina získávaná ze semena indického jitrocele.

Psyllium

 
 



S vodou nabobtnává a zvětšuje svůj objem. Vzniklý gel působí příznivě na trávicí trakt, zlepšuje vyprazďování, chrání sliznici střev a žaludku.


Vyvolává pocit nasycení, takže je vhodný i pro snižování nadváhy.

Dávkování je 2x denně a to 1-3 lžíce do vody, mléka, džusu, jogurtu. Není dobré překračovat denní dávku.

Musím uznat, že po tomhle zázraku, chodím pravidelně na stolici. Teď to bude znít nechutně, ale divili byste se, co ze mě vycházelo. Opravdu mi vyčistil střeva. Zamyslete se nad tím, co jíme každý den. V potravinách jsou samé umělé látky (éčka, sladidla atd). Pocit toho, že pro své zdraví dělám dobrou věc je krásný.

Já psyllium jím v jogurtu nebo si ho dávám do mléka. A navíc mi zmizelo nafouklé bříško. Navíc bych řekla, že se mi zlepšila pleť.


Máte s ním zkušenosti?

Krásný den přeje Kyrkys

10 komentářů:

  1. Ahoj, prosím, kde jsi ho koupila? V lékárně nebo někde jinde? Nechce se mi moc chodit po obchodech na slepo. Děkuji moc za odpověď!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila jsem ho v obchodě se zdravou výživou. Ale v lékárně by se dalo také sehnat :-)

      Vymazat
    2. Ještě jednou dík moc! :) Jsem ráda, že máš takový široký záběr blogu a není to jen o líčení atp. :) Fakt užitečné a příjemné čtení! :)

      Vymazat
    3. No nemáš za co kočko :-) Jsem moc ráda. Chci na svém blogu psát všechny možné témata :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Kyrkys. Co je to za blbost, mě to na stolici vůbec nepomáhá, spíše mě to ucpalo. Musela jsem si dát projímadlo, abych se pořádně pročistila.Tak se chci zeptat jestli to zabere po delší době nebo jestli to nezabírá jenom mě. Našla jsem tvůj blog na netu a je vidět, že tomu rozumíš a jsem z tvého blogu unešená. Děkuji za odpověď milá Kyrkys :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jak dlouho jsi Psyllium uzivala? Na někoho to ma ucinek až po delsim užívání. A nemáš zdravotní potíže? Na me to ma ucinek hned druhy den.

      Vymazat
  3. Ahojky Psyllium také užívám, míchám si ho do jogurtu a funguje suprově. Jen ze začátku mi dělalo problém si zvyknout na jeho konzistenci a příchuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě také :D Ale hned jsem si zvykla, jsem ráda, že semnou někdo sdílí stejný názor :-)

      Vymazat
  4. Psyllium také užívám. Na vyprazdňování vážně funguje, ale chutná tak hnusně :-( Nezkoušela jsi psyllium s příchutí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezkoušela jsem Psyllium s příchutí, ale četla jsem chválu. Já zůstanu u klasiky, přijde mi to lepší a kvalitnější :-) Než ho mít ochucené chemií.

      Vymazat