neděle 24. srpna 2014

Arganový olej - ARGANEOL aneb láska v tekuté konzistenci

Ahoj světe,

v dnešním článku Vám chci představit svého olejíčkového miláčka, kterého používám pravidelně a jsem s ním moc spokojená. Jdema na podrobnosti!

Jedná se o 100% čistý rostlinný olej s antioxidačními a hydratačními účinky, lisován za studena v marocké ženské manufaktuře fungující na principech Fairtrade.

Arganový olej je rostlinný olej z plodů argánie trnité. Nejčastěji bývá ve složení uveden jako Argania Spinosa kernel oil, česky jako hydrogeovaný olej z jader argánie trnité. Je hojně používán v tradiční kuchyni jihozápadního Maroka. Je bohatý na vitamín E ( při léčbě kožních vředům, seberoické dermatitidy, akné. Vitamín E v kombinaci s vitamínem C je prevencí spálení kůže na slunci ) , karoten ( působí proti stárnutí pokožky a tak oddaluje vznik vrásek ), esenciální mastné kyseliny ( pro lepší stav pokožky celého těla, nehtů). V současnosti je arganový olej jedním z nejdražších a nejcennějších olejů používaných v kosmetickém průmyslu.



Arganový olej a jeho účinky?
·  Silný antioxidační (anti-aging) efekt - vysoký obsah vitamínu E a skvalenu
·  Hloubková hydratace a výživa - sametově hebká pokožka ihned po aplikaci
·  Vyhlazování vrásek - podpora tvorby kolagenu a elastinu v pokožce
·  Navracení přirozené vitality a lesku vlasů – výživa vlasů od kořínků až po konečky
·  Snižování tvorby kožního mazu - až o 70% nižší tvorba kožního mazu již po 14 dnech
·  Brání vzniku třepivých nehtů – poskytuje nehtům a nehtovému lůžku přírodní výživu
·  Léčebné účinky - ekzémy, akné, lupénka, sluneční popáleniny, podráždění a záněty pokožky

 Pro jakou pleť je vhodný?

·  Všechny typy pleti - např. i citlivá, snadno se mastící, problematická, suchá, zralá...
·  Všechny typy vlasů - např. i suché, lámavé, s roztřepenými konečky, snadno se mastící...
·  Všechny věkové kategorie - od dětí po seniory

  Arganeol




Arganový olej můžete sehnat ZDE na mých oblíbených stránkách, kde najdete i hennu a mýdlo Aleppo, se kterým jsem také moc spokojená. Na e-shopu mají velikost od 10ml do 100ml. Já vlastním velikost 50ml, které stojí 439,- Kč.

Musím uznat, že jsem nečekala po oleji žádné zázraky, ale nakonec jsem koukala, co dokáže. Začnu od začátku. Arganový olej je ve skleněném obale. Balení má kapátkový (tak tomu říkám já) aplikátor, což mi vyhovuje. Vždy jsem olejíček nanášela na navlhčenou pleť, jelikož pak stačí je pár kapiček a lépe se vstřebává. Doporučuji aplikovat olejíček na navlhčenou pleť, pokud trpíte akné. Stačí si pleť navlhčit klasickou vodou z kohoutku. Vzhledem k tomu, že jsem vysadila HA, tak mám poměrně dost pupínků a snažím se je minimalizovat a tahle tekutá láska mi pomáhá. Používala jsem ho ráno večer a stačí opravdu malé množství, následně jsem olejíček vmasírovala do pleti a nechala vstřebat. Opravdu se mi zdá, že nemám tolik pupínků. Navíc pleť byla taková oživená, rozzářená, hydratovaná a celkově napapaná. Jako bych ji dala něco, co ji chybělo. Olejíček jsem nepoužíval jen na pleť, ale také na tělo, kde krásně vyživil, hydratoval. Nezbytným pomcníkem byl pro vlasy, na které jsem s ním vyráběla masky na vlasy nebo aplikovala na vlasy samotné - vlasy byli jemné, vyživené a celkově vyadaly skvěle.

Takže si myslím, že s klidným srdcem Vám olejíček doporučím. Určitě se využije i u Vás. Nezapomeňte napsat, jestli máte s arganovým olejem zkušenosti. Zaujal Vás arganový zázrak? Budu ráda za každý komentář.

Mějte se moc krásně. Vaše Kyrkys 

18 komentářů:

  1. Zatím nemám,na pleť, tělo i vlasy používám kokosový a teď hlavně olivový olej. Ale arganový mám v plánu a snad brzy :) četla jsem, že neucpává póry, mohl by být pro mě vhodný :)

    OdpovědětVymazat
  2. Anetátor Anetátorový: Neucpává :-)

    OdpovědětVymazat
  3. zaujal mě už dávno, ale počkám až tady tenhle fanatismus opět opadne a bude za levněji =)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  4. Tess: Jaký fanatismus? :D To je jeho normální cena :-)

    OdpovědětVymazat
  5. už o něm nějakou dobu přemýšlím,chtěla bych s i koupit alespoň na zkoušku těch 10ml tak uvidím, jak se k tomu dokopu ...ale super článek! :)

    www.adelaine-daily.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Kyrkys teď se oleje rozmohly...sis nevšimla? kokosáky, arganový, růžový a kdoví jaký, za rok zase bude in něco jiného a cena začne padat uvidíš ;)

    OdpovědětVymazat
  7. A ja by som chcela taky na vlasy. Na plet mi oleje nerobia tak dobre.

    OdpovědětVymazat
  8. Adelaine Daily: Děkuji moc a určitě vyzkoušej :-)

    Tess: Bohužel jsem si nevšimla..vzhledem k tomu, že arganový olejíček je opravdu kvalitní a vzácný, tak si myslím opak.

    Tereza: Tak to jsi do něj :-)

    OdpovědětVymazat
  9. S tímto zkušenost nemám, ale mám moc ráda produkty které arganová olej obsahují, třeba řada šamponu a kondicioneru Garnier Ultra Doux s arganovým olejem mě nadchla.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám arganový olej od Saloosu (ještě je tam levandule a nějaké další oleje) a jsem taky nadšená! Miluju, jakou po něm mam ráno pleť :-) Mamka má zas od Topvetu a taky si ho pochvaluje

    OdpovědětVymazat
  11. Jestli mě arganový zázrak zaujal...? Ten se nehne z poličky v koupelně! :-D
    Moc pěkná recenze :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  12. R. Lánská: No vidíš :-) Určitě doporučuji vyzkoušet :-)

    barunka00: Topvet značku znám, ale nemám s nimi zkušenosti :-)

    Bebe: Děkuji moc ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Mám ho také. Ale objevila jsem už i lepší (jen si najít čas na psaní). Tento má super to kapátko.

    OdpovědětVymazat
  14. Radka K. JJ ten aplikátor je super a jaký lepší? Dej mi nějaký tip prosím :P

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, můj názor je ten, že většina jich je "stejných", takže pak už jsou jen rozdíly v ceně a obalu. (čím by se taky mohly výrazně lišit, když se jedná o 100% panenský olej). Ale který mě třeba hodně zaujal, k mému překvapení, kde jsem to vůbec nečekala, je ten od Ryoru. A třeba tento taky není vůbec špatný, dokonce prý chystají změnu v tom kapátku: 2.díl seriálu Arganové oleje

    OdpovědětVymazat
  16. Radka K. Ahojky, no mrknu na to , děkuji moc! ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Používám ho asi tak měsíc a půl a jsem maximálmě spokojená. Zlepšila se mi plet, přestaly se ucpávat pory na nose. Kůže je heboučká. Mám ho z Tunisu. Doporučuji.

    OdpovědětVymazat