středa 28. října 2015

Garnier - Fructis Color Resist


Hezký den.

Každý si chce uchovat skvělý pocit, který máte po obarvení vlasů. Vlasy po barvení jsou leské, hebké a krásně voní. Bohužel, když o vlasy nebudete pečovat trvale, tak se barva vymyje a vlasy budou ještě více vysušené a hrubé na dotek. My se dnes podíváme, jestli řada od Garnier nám pomůže, aby barva vydržela déle a dodávala vlasům intenzivní péči, kterou potřebují. Jdeme na to!

Oba produkty

Když jsem koukala v obchodě na složení a popis, našla jsem silikon v šamponu a balzámu. Co je silikon? Ve zkratce (poznáte je podle koncovky -cone nebo -thicone, méně časté jsou -thiconol -siloxane nebo -silane. Čím dříve silikon najdete ve složení, tím větší je jeho podíl v produktu. Po silikonu jsou vlasy hebké, lesklé. Bohužel po častém používání vlasy silikon obaluje a vytváří na něm film a tak je uzavře, vlas vyschne a zacuchá se, ztratí lesk. 

Já osobně doporučuji střídat silikonové a nesilikonové přípravky. Moje vlasy si zvyknou na jeden výrobek a pak už nemá takový účinek, taky proto to u nás vypadá jako v drogérii. 

 Dříve jsem neměla melíry a vlasy jsem měla spíše mastné, tak jsem je nemohla používat, vlasy jsem měla hned druhý den mastné a bez objemu. Na mastné vlasy řadu nedoporučuji. Dnes jsem za ně ráda - teď mám vlasy sušší a potřebuji něco, co je zkrotí.
Poprvé, co jsem řadu použila si všiml i přítel, že mi voní vlasy a čuchal k nim několikrát. Né, že bych si vybírala produkt kvůli vůni, ale potěší mě, když mi řada vyhovuje a navíc dodá krásnou vůni.

Po delší době mi nedráždil pokožku hlavy, trpím na lupy a svědivost a byla jsem překvapená, že mi vyhovuje a nedráždí.

Balzám

Po umytí šamponem přišel na řadu balzám na vlasy, který má hustější konzistenci. Krásně se aplikuje a drží na vlasech i když jsou více mokré, což některé balzámy dělají a to mě rozčiluje - kdo má přeci mrznout tak dlouho ve vaně. Balzám jsem nechala působit i klidně pět minut. Už po smývání balzámu byli vlasy hebké. Po delším používání jsem viděla na vlasech rozdíl jsou lesklé, hebké, provoněné. Krásně se upravují a rozčesávají. Balzám stojí 70,- Kč.

Šampon

Jak jsem psala výše mám vlasy sušší a vybrat šampon, který je nebude vysušovat a po použití budou hebké je opravdu těžké. Šampon má jemnou konzistenci a při mytí vlasy nebyli zacuchané. Já si s ním vlasy myla jen jednou, jelikož má velkou mycí schopnost a přijde mi zbytečné si je vysušovat. Na hlavě jsem ho nechala působit tak minutku a pak smyla teplou a následně studenou vodou, střídání teploty totiž zvyšuje jejich lesk a prokrvení pokožky. Po umytí vlasy jsou provoněné, hebké, jemné. Po delším používání mi nedráždil pokožku hlavy a vlasy jsou hebké a lesklé. Navíc nemusím po tomhle šamponu používat balzám, krásně jdou rozčesat a jejich úprava je také snadná. Šampon mě stál 70,- Kč.

Konzistence

Upřímně si nemyslím, že neexistuje produkt, který by prodloužil barvu vlasů. Je přirozené, že se barva každým umytí vymývá. Já jsem nezaznamenala, že by barva držela déle. Nevím, jestli je to touhle řadou, ale jeden čas jsem měla problém s padáním vlasů a teď už to není v takové míře. Možná tomu dopomohla tahle řada, kdo ví..

Máte zkušenosti s řadou? Jaký produkt od Garnier máte rádi?

♥♥ Kyrkys ♥♥

12 komentářů:

  1. Hmmm, značku Fructis moc nemusím.... Opakovaně jsem používala šampony proti lupům, ovšem žádné zázraky už po prvním umytí se nekonaly. Teď jsem vypotřebovala šampon Citrus detox, který měl pomoci od nadměrného maštění a odstranit lupy...Mno, i tak jsem si musela mýt vlasy téměř denně. Mám totiž ten dojem, že čím větší "protimastnotový" šampon na vlasy použiju, tím více se mi ty vlasy mastí. Navíc mě po něm svěděla pokožka hlavy... :-( Teď mám v merku šampon i kondicionér Timotei s olejem ze sezamových semínek, který by měl dodávat lesk.. Mám totiž vlasy barvené, takže potřebují trochu vyživit, hlavně v délkách a konečcích... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky moc nejsem na Garnier, ale jelikož jsem potřebovala pořádnou péči a chtěla vyzkoušet něco nového, tak jsem neváhala o koupi. Já měla od Garnier taky šampon proti lupům taky jsem na něj psala recenzi, tak mrkni a byla jsem spokojená. Mě se jeden čas tak moc mastily vlasy, že jsem někde vyčetla, že se mají nechat zmastit a tak když jsem nikam nešla tři dny jsem si je nemyla a pomohlo mi to prodloužit dobu mytí a hlavně se mi tolik nevytvářely lupy.

      Vymazat
    2. Něco asi na tom je :-) Občas to tak dělám taky, že si vlasy umyju až o den později než mám ve zvyku, ale málokdy to vydržím :-D

      Vymazat
    3. No popravdě já taky nesnáším ten pocit mastných vlasů :-D

      Vymazat
  2. Tuhle řadu ještě neznám. Od Garnier mám ráda Miracle Skin Cream. Dobře se roztírá a vstřebává, stačí tenká vrstva. Má ochranu proti slunci a i když je určený spíš pro mastnější pleť, vyhovuje i mé suché pleti. Navíc decentně voní. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já miluju fructis šampony od garnieru, už dlouho na ně nedám dopustit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kyrkys, dlouho jsem na tvém blogu nebyla a teď hledím jak je nový vzhled a všechno :O. Vypadá to moc hezky :). Co se šamponů týče, já silikony nemůžu ani vidět. Snažím se používat co nejpřírodnější přípravky ale taky mám občas období, kdy jsou vlasy strašné a já jim nějaký ten silikon dopřát musím, alespoň na konečky. Mám moc ráda od Garnieru tu oranžovou řadu (Goodbye damage nebo tak něco?) a když mám sušší vlasy nebo poškozené od sluníčka, tak je to naprosto skvělá věc! Ale doma to mám fakt jen pro případy nouze :).

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají fajn, určitě mají krásnou vůni, ale já teďka pokukuju spíš po takových, co mají přírodní obsah

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem používala přírodní, ale po nich jsem měla strašně vysušenou pokožku hlavy :-(

      Vymazat