pondělí 19. října 2015

Manufaktura Gentle BB Cream - medium light, medium dark


Krásný den.

Jistě většina zná kosmetiku Manufatura. Musím uznat, že patří mezi mé favority. Jedná se o českou kosmetiku, která používá přírodní suroviny bez obsahu sulfátů, ropných produktů, alergenů, barviv - což je pro mě velká výhoda, jelikož vlastní citlivou pleť. Manufaktura využívá v kosmetice účinky českého piva, moravského vína,  karlovarské vřídelní soli, bylin apod. Každá z těchto ingrediencí má své jedinečné vlastnosti, kterými je výjimečná. Netestují na zvířatech jsou držitelem  mezinárodního certifikátu Human Cosmetics Standard v Čechách = je jediný celosvětově platný certifikát udělovaný  kosmetickým společnostem, jejichž výrobky (včetně jednotlivých složek) nejsou testovány na zvířatech. Prohlášení kosmetických společností (které tento certifikát nemají), že jejich výrobky nejsou testovány na zvířatech, mohou být často zavádějící a mást spotřebitelskou veřejnost. Díky HCS si může spotřebitel vybrat zboží, které na zvířatech zaručeně testováno nebylo.

Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na jejich novinku, což je Gentle BB Cream. Moc mě zaujal a tak jsem ho musela vyzkoušet. 
Obsahuje bambucké máslo, které je známe především pro příznivé účinky proti vráskám, také hydratuje, vyživuje, podporuje tvorbu kolagenu a obnovuje elasticitu pleti. Mě pomáhá hlavně v zimě. 
Dále obsahuje mandlový olej je svým složením velice blízký lidské pokožce, proto je velmi oblíbený v péči o pleť a to zejména o pleť sušší, citlivou, o pleť se sklony k červenánísvědivosti či olupování. Lze jej však použít na jakoukoli pleť a používá se s oblibou také v péči o pleť dětskou, které přináší zklidnění při podráždění od plenek. Olej se rychle vstřebává, na pokožce nezanechává pocit mastnoty, neucpává póry a nevyvolává alergické reakce.
V poslední řadě najdeme ve složení panthenol, který má regenerační a ochranné účinky. 
Můžete sledovat FB stránky ZDE a mrkněte na jejich e-shop SEM, kde mají přehled o svých výrobcích. 

BB


Jak to vidím já?
Já osobně BB krémy mám moc ráda, takže i proto jsem vyzkoušela od Manufaktury. Jedná se o spojení pečujícího pleťového krému a make-upu. Na poslední fotce je to focené bleskem, ale poslední dobou nemám velké potíže s pletí, myslím pupínky. Na druhou stranu trpím na zčervenání na pleti, žilky okolo nosu a na tvářích, rozšířen póry. Neduhy na pleti zakryje dobře, ale červené pupínky nezakryl úplně. Zkoušela jsem ho i místo korektoru, jestli zakryje modré kruhy pod očima a ano zakryl. Pokud vlastníte aknózní nebo mastnou pleť, tenhle BB není pro Vás. Doporučuji na smíšenou, citlivou, suchou pleť. Když chci větší krytí, tak BB vrstvím a jsem spokojená. Přijde mi, že nezvýraznil a nezalézal do vrásek, které mám na čele, což mě štve. Vydrží opravdu dlouho na pleti. Za sebe BB doporučuji, jsem s ním spokojená! 

Znáte kosmetiku Manufaktura? Jaký výrobek od ní doporučíte? Zaujal Vás BB cream?

♥♥♥ Vaše Kyrkys ♥♥♥

14 komentářů:

  1. Od Manufaktury jsem ještě nic neměla, ale taky mám ráda bb krémy. Momentálně mám od Dermacolu a jsem taky spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžete srovnávat Manufakturu, která je BIO kosmetika netestovaná na zvířatech, s Dermacolem, která netestuje jenom finální výrobky na zvířatech.

      Vymazat
  2. Netusila som ze maju BB krem. Zaujimave :)

    OdpovědětVymazat
  3. Od Manufaktury znám meducínky (moooc dobrá záležitost), sprcháče a mýdla (taky samé úžasnosti) a krém na ruce meruňka (ten je boží). Jsem fakt zvědavá na jejich BB-čko. Podle recenze si myslím, že je právě pro mě. Díky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zapojuji se do soutěže a pokud bych vyhrála, brala bych světlý .-) email: ruzickova.h@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě mě zaujal a někdy vyzkouším. BB krémy jsou super vynález, pro nás, co nemáme žádné větší problémy s pletí..

    OdpovědětVymazat
  6. Genevra: Ten, kdo nepotřebuje velké krytí si postačí s BB krémy :-)
    Tereza loves make-up: Doporučuji vyzkoušet, pokud nemáš problematickou pleť.
    H. Růžičková: Určitě vyzkoušej :-)
    ilovemakeup: To jsem ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problematickou pleť nemám, jen s věkem stále sušší a sušší .... :-( Podle recenze je tohle BBčko asi to, co hledám :-)

      Vymazat
    2. Zeptej se třeba v prodejně na vzoreček :-)

      Vymazat
  7. Určitě ho vyzkoušej nebo se zeptej na vzoreček v prodejně až budeš mít cestu :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Také ho mám a jsem s ním spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tento BB mám a jsem s ním moc spokojená! :) Myslela jsem si, že je to můj nej nej, ale musím přiznat, že ho nakonec překonal BB od Alterry. Ale tyto dva jsou opravdu top :).

    OdpovědětVymazat