neděle 17. ledna 2016

DIY: Jednoduché tělové máslo s vůní kakaa a vanilky


Krásný den.

Můj poslední článek se týkal o nákupu na domácí kosmetiku + vysvětlení, proč jsem se rozhodla pro výrobu doma. Kdo dříve sledoval moje videa, tak ví, že jsem si kosmetiku už vyráběla a byla jsem s ní moc spokojená. Kosmetika vyráběná doma neobsahuje žádnou chemii a proto je tak skvělá. Dnes Vám tedy přináším recept na výrobu domácího tělového másla s vůní kakaa a vanilky. A nebudeme zdržovat kaší okolo a jdeme na to! 

Potřebujeme:
  1. Líh na dezinfekci všech věcí, které budeme používat
  2. 3 polévkové lžíce bambuckého másla
  3. 1 polévková lžíce kakaového másla 
  4. Včelí vosk, který tam být nemusí. Já jsem ho dala asi půlku čajové lžičky
  5. Vonný olej vanilku 15 kapek
  6. 2 polévkové lžíce Aloe Vera gelu.
  7. Cosgard 10 kapek = pro trvanlivost až 5 měsíců 
  8. Vitamín E stačí trošku a být tam nemusí
  9. Ruční šlehač, stěrku, lžíci, nádobku na máslo, misku a nějakého pomocníka na míchání :-D
Postup: 

Vždy jako první si připravím všechny suroviny, které budu potřebovat je to lepší nemusím pak nic hledat apod.  


Než začneme kuchtit máslo, všechno si vydezinfikujeme, já používám líh z lékárny. Následně si připravím bambucké a kakaové máslo a včelí vosk. Tyhle tři ingredience necháme rozpustit ve vodní lázni, já jsem si vzala hrnec a dala do něj misku, nechala všechno rozpustit, měla jsem i pomocnici, takže to šlo rychle. 



Po chvilce se Vám všechno začne rozpouštět.


Až bude všechno rozpuštěné, všechno promíchejte. Teď přišel čas dát směs do lednice a čekat na správnou konzistenci. Já jsem si čas prodloužila sklenkou vína aneb přípitek, aby se Vám to povedlo.



 Hlavně kontrolujte konzistenci ať není zbytečně moc tuhá vis obrázek.


Přichází na řadu ruční šlehač, všechno rozmixujte do krémové konzistence. Pak si připravím další suroviny, které budeme přidávat do másla.



Až dosáhnete krémové konzistence, přidejte Aloe vera, vitamín E, vonný olej, cosgard a všechno ještě jednou pořádně mixujte. Cosgard funguje jako konzervant a máslo s ním vydrží 5 měsíců a můžete ho klidně skladovat v koupelně, kdyby jste ho nepoužili krém by nevydržel dlouho a musel by být skladován na chladném místě.



Jelikož jsme s neteří holky šikovné konzistence a vlastně celý krém se nám povedl. Konzistence je opravdu jako krém. Pozor, krém časem může být o něco tužší = prostě jako máslo. 


Teď už stačí jen máslo přendat do vhodné nádoby a užívat si mazání těla. Tohle máslo mě určitě donutí se mazat po každé koupeli.



Máme hotovo a jsem spokojená, že se mi konzistence povedla. Neteř k němu stále čuchala a tak jsem ji musela odebrat a je z něho nadšená "Teto ty jsi fakt šikovná, mám tě ráda" ♥♥ 

Recept určitě zvládnou i začátečníci. Můžete se těšit na další recepty, jelikož si budu vyrábět i další kosmetické pomocníky a časem se dostanu i na dekorativní kosmetiku. 

Teď už jen krásný den všem ♥

10 komentářů:

  1. Super a jak to musí vonět :-)! Určitě vyzkouším...a díky za recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že jsem inspirací a určitě vyzkoušej :-)

      Vymazat
  2. Už si teraz si predstavujem tú vônu :) vyzerá to lákavo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je dokonalá je to spíše vůně kakaa s kapkou vanilky, které je spíše cítit po rozetření :-)

      Vymazat
  3. Pekny navod. Tesim sa na dalsie. Ja som nedavno vyrabala krem na pretazene svaly a klby a tiez som s nim spokojnejsia ako s vyrobkami z obchodu.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj návod vypadá hodně jednoduše, láká mě to vyzkoušet :-). Mohla by jsi dát odkazy i na eshopy, kde suroviny nakupujes?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jednoduché :-) I neteř říkala, že je to rychlé a jednoduché :-D Já nakupuji na ekokoza.cz Mrkni na předchozí článek je tam odkaz :-)

      Vymazat
  5. Vypadá super... :-) Jste holky šikovné :-)

    OdpovědětVymazat