pondělí 8. února 2016

DIY: Jednoduchý a levný dvoufázový odličovač


Krásný den.

Pokud se žena líčí, má doma dvoufázový odličovač. Jenže znám hodně žen, co hledají ten správný. 
Vzhledem k tomu, že patří k lidem, kteří jsou alergický na určitou chemii v kosmetice, musela jsem si svůj odličovač vyrobit sama. Měla jsem pár kritérií, které měl splňovat. Jako první jsem chtěla odličovač, který bude pro moji citlivou a alergickou pleť šetrný. Další, aby byl výživný pro moji pleť a taky v první řadě by měl skvěle odličovat. 

K domácímu odličovači potřebujete jen 3 věci

Minerální voda Evian je moje neoblíbenější je 100% přírodní voda bohatá na přírodní minerály. Tělu dodává důležité minerály, které blahodárně působí na organismus. Je skvělá nejen do kosmetiky, ale také ke konzumaci. 

Jako druhá věc je olivový olej, který pokožku zvláčňuje, vypíná a bojuje proti vráskám, což je skvělá správa nemyslíte? Pomáhá proti akné, ekzémům a dalším kožním problémům. Vaši pokožku vyhladí do sametové hladkosti. Olivový olej používám na všechno! Co se týká mastné pleti, můžete použít na odličovač lehčí konzistenci olejů jako je olej SEZAMOVÝ a MELOUNOVÝ.  

Poslední věcí je prázdný obal na odličovač. Krásné obaly mají kosmetikahrou.cz Například ZDE a ZDE.  Také je dobré si popsat, co v lahvičce máte, já mám zálusk na tyhle černé ZDE a ZDE.  Samolepky ještě nemám vyřešené, lepím na lahvičky papírové. Ale už mám zálusk na tyhle. Mrkněte na e-shop, mají přehled a navíc Vám rádi poradí. 

Postup je jako pro děti

Do prázdného obalu (musíte ho vyčistit lihem) jsem nalila minerální vodu, nepoužívejte z kohoutku, může vysušovat a rychle se kazit. Bohužel nevím kolik je to přesně, ale snad z obrázku je to vidět. 


A můžeme pokračovat. Jako další přichází na řadu olivový olej. 


Tady je vidět poměr minerální vody s olivovým olejem. Bohužel přesné množství nevím. 


Po protřepání. Jako poslední krok jsem si dala nálepku s popiskem. 


Odličovač používám už delší dobu a nemůžu bez něj být! Kam se s prominutím serou drogerkové odličovače. I když obsahuje olej není vůbec mastný asi jsem to množství zvolila dobře. Šetrně a rychle odličuje. Doporučuji!! 

Kupované jsou mastné a dělají v oku mastnotu, která mi dost vadí a většinou se v nich vyskytuje PARAFFINUM LIQUIDUM (Parafíny jsou ropné produkty, které jsou vytvořeny na základě destilace ropy – mimo jiné jsou obsaženy na dně nádrží s ropnými surovinami. Očištěné parafíny nebo minerální oleje (Paraffinum liquidum) jsou zpracovány pro kosmetické potřeby, stejně jako pro výrobu svíček, podlahových vosků, leštidel a krémů na boty. I vazelína, který je často používaná jako základní složka pro masti a krémy (například Oriflame – Zázračný kelímek), je ropný produkt s výše jmenovanými vlastnostmi. Ropné produkty jako vazelína, parafín, minerální oleje a parafínové vosky se používají jako velmi levná náhrada výrazně hodnotnějších rostlinných olejů, které mají oproti ropným látkám zdraví prospěšné vlastnosti, ale jsou pro výrobce cenově nevýhodné). Takže, aby kosmetická firma ušetřila použije tenhle hnus. 

Necháte se inspirovat? Láká Vás, že si můžete doma a hlavně levně, kvalitně odličovač vyrobit? Napište mi Vaše názory do komentářů.

Krásný zbytek dne ♥♥♥

33 komentářů:

  1. Tak tohle je skvělý návod, jednoduchý a všechno mám doma, kromě minerální vody, kterou není problém koupit. :-) Musím vyzkoušet.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, budeš spokojená. Dej mi vědět, jak ti vyhovuje ♥

      Vymazat
  2. Velice zajímavé, asi vyzkouším, nyní mám dvoufázový s chrpou od YR.

    OdpovědětVymazat
  3. Super, diky moc, určitě zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já to zkusím, jelikož v poslední době bych ráda šetřila, sice jsem si jistá, že ta mastnota mi bude vadit :-/ ale tak zas je to o mnoho levnější než i ten nejlevnější dvoufázový účinný odličovák od YR... a asi si vystačím s obyčejnou destilkou, uvidím ještě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně můžeš použít i lehčí oleje jako jsem zmínila :-) Destilku bych nepoužívala jen minerálku :-)

      Vymazat
  5. Stoprocentně ho vyzkouším, díky moc :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super, mám doma pouze odličovač od Nivei a není zrovna nejlepší na citlivou pleť a celkově jejich kosmetika mě poslední dobou přestala bavit, vyzkouším ten tvůj, určitě bude 100% šetrnější k pleti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě by mě zajímalo jeho skladování a jakou má trvanlivost :)

      Vymazat
    2. Klidně 2 měsíce vydrží, již samotný olivový olej a voda jsou konzervované :-) Já ho klasicky skladuji v koupelně.

      Vymazat
  7. Fajn napad. Ak to funguje mozu prestat vyrabat odlicovace :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovědětVymazat
  8. Super napad, dakujem krasne za tip, stale hladam dvojzlozkovy ale nemastny ocny odlicovac, a toto je parada, na tych kupovaných mi vadi presno to co pises ze su velmi mastne, este sa chcem opytat aky olivovy olej mi doporucis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě olivový olej za studena lisovaný, dávala jsem i odkazy v článku na jiné lehčí oleje, tak mrkni :-)

      Vymazat
  9. skvely napad :)
    Ja sa posledné mesiace odličujem len pomocou Kokosového oleja a nemožem si ho prestať vynachváliť :)
    Každý večer sa normálne teším na to, ako sa s nám odlíčim :)
    KIKA KONKA

    OdpovědětVymazat
  10. používam olej (olivový,kokosový,avokádový) na odličovanie spolu s navlhčeným tampónom ale toto ma ešte nenapadlo :D skvelý nápad, ktorý určite vyskúšam :) Ďakujem

    OdpovědětVymazat
  11. Já ještě přidávám 5 % coco glukosid a odličovač je luxuxní :). Při samotné vodě a oleji se to po protřepání rychle odděluje a připadá mi dost mastný, což nemusím.
    S glukosidem nejlepší odličovač, co jsem měla :).

    OdpovědětVymazat
  12. Nedávno jsem vytvořila a dala mamce k narozeninám. Celkem si stězovala na to jak je mastný. Mně také celkem vadí, to že je tak mastný. (Dala jsem to v poměru 150ml vody a 50ml oleje)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, klidně si mohla dát méně oleje. Každý máme rád něco jiného, zkus příště do něj přidat méně oleje :-)

      Vymazat