úterý 8. března 2016

DIY: Domácí maska na vlasy s panthenolem pro normální a suché vlasy


Krásný den.

Už Vás někdy napadlo si vyrobit masku na vlasy doma? Nemám na mysli z oleje či vajíčka, ale klasikou masku na vlasy, kterou koupíte v drogerii. Nad tímhle receptem jsem přemýšlela dlouho a konečně mám ten správný poměr surovin ♥ 

Zaměřila jsem se na moje suché vlasy po melíru. Poslední dobou mi už nestačila kupovaná maska. Navíc skoro všechny masky obsahují silikony = Jednoduše na našich vlasech vytvářejí postupem času ochranný film a tak vlasy v podstatě uzavřou, takže vlas díky tomu ztrácí lesk a pružnost. A já si řekla STOP! Už nikdy nechci silikony! Pojďme na recept ♥

Recept
  1. Líh na dezinfekci všech věcí. Já ho koupila v lékárně 
  2. 100 ml minerální vody, použila jsem Evianku
  3. 1 PL BTMS bez něho prostě masku neuděláte ZDE
  4. 1 ČL bambuckého másla nebo můžete použít i kakaové, mangové.. ZDE
  5. 1 ČL kokosového oleje zase můžete použít jiný olej podle sebe ZDE
  6. 7 ml Panthenolu ZDE
Jako další suroviny jsem použila voný olej pomeranč + 20 kapek cosgardu na konzervaci. Vhodnou nádobu a kapučínovač nebo stačí lžička. 

Nejdřív si všechno důkladně vydezinfikujeme lihem - koupila jsem ho v lékárně. Připravila jsem si dvě misky, jelikož maska má dvě fáze - olejovou a vodní. Do jedné misky jsem dala minerální vodu a do druhé máslo, BTMS, olej. 





Obě misky jsem dala do vodní lázně a čekala až se mi vše rozpustí. Voda nesmí bublat, takže jsem ji i několikrát vyndala než se mi máslo a vosk rozpustil. 


Konečně se mi vše rozpustilo! 


Teď přijde na řadu vlít vodní fázi do olejové a pořádně kapučínovačem smíchat, můžete klidně jen lžičkou jako jsem nakonec masku smíchala já. 


A máme hotovou konzistenci, přidáme ještě panthenol, vonný olej a cosgard. 


Druhý den maska na vlasy voněla jako bebe s ovocem. Vím, že je to divný, ale je to tak ☻ Miluji tu vůni ♥ Přendáme do vhodné nádoby a máme hotovo. 



Sama masku používám již přes měsíc a jsem s ní spokojená. Nebojte se, že by maska byla mastná po smytí z vlasů o všechno se postaral emulgační vosk BTMS. Je znát, že maska neobsahuje žádné chemické látky jako ty z drogerie, hned jsem měla po smytí hebké a jemné vlasy a navíc ta vůně. Po delší době používání mám vlasy hladké, nejsou suché a krásně se rozčesávají. Vlasy maska vyživuje a dodává potřebnou péči, díky obsaženým látkám. Doporučuji vyzkoušet ♥

Zaujala Vás maska? Určitě teď máte chuť na výrobu vlastní kosmetiky nebo se pletu? 

4 komentáře:

  1. To vypadá opět dobře. Já se už nemůžu dočkat než mi dojde můj odličovač abych mohla vyzkoušet ten podle tvého návodu :)

    Hezký den.

    www.nicolepicknmix.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky jsem moc ráda za takové komentáře ♥ Děkuji a jsem ráda, že vyzkouším odličovač ♥♥♥

      Vymazat
  2. Supr :) Též si doma vyrábím podobné masky. Není nad homemade :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že si vyrábíš kosmetiku taky :-) Přesně domácí je domácí :-)

      Vymazat