neděle 18. srpna 2013

Jak se starám o svoje rty?

Zdravím všechny,
 
 pokud chcete mít krásné a hydratované rty je důležité být zdravá uvnitř. Je dobré dodržovat pitný režim a jíst hodně ovoce a zeleniny.

Občas si udělám peeling na rty- smíchám si cukr s olivovým olejem. Nebo jednoduše jen kartáčkem na zuby.
 
Před rokem mi kožní zjistila alergii na formaldehyd, který je obsažen v cigaretách, lepidle a dokonce v žehličkách a to vysvětlilo moje věčné suché rty i vyrážku okolo rtů, která byla opravdu nesnesitelná. Okolo rtů jsem měla strupy a červenou bolavou kůži. Kožní mi napsala tuhle mastičku, která je na předpis.
Mastička ze začátku pálila, ale po několikátém namazání už ne. Musela jsem pálení přežít a díky tomuhle zázraku jsem se zbavila strupů a vyrážky okolo rtů.
 
Po téhle mastičce jsem měla rty věčně suché a neustále jsem si rty něčím mazala a zkoušela jiné balzámy, mastičky. A nakonec jsem si řekla dost. Rty jsem si přestala mazat tak často a opravdu to pomohlo.
Můžeme se tedy vrhnout na výrobky, které Vám doporučím :-)
 
BALZÁMY V TYČINCE A TUBĚ
 
SOS BODYSOL TYČINKA NA RTY
SOS Bodysol tyčinka na rty představuje okamžitou úlevu pro vaše rozpraskané rty. Regeneruje, hojí a hydratuje velmi suché rty. SOS Bodysol tyčinka na rty regeneruje, hojí a hydratuje velmi suché rty poškozené chladným počasím, větrem a sluncem. Obsahuje bambucké máslo, včelí vosk, UVA-UVB filtry. Je hypoalergenní. Tento balzám mohu doporučit. Krásně rty zklidní a hydratuje a v zimě u mě nesmí chybět. Seženete ho od 39,- Kč.
 
POPIS
SLOŽENÍ
 
 
ASTRID HYDRATAČNÍ BALZÁM NA RTY S ALOE VERA
Balzám na rty s Aloe Vera pro zvlášť suché, citlivé a popraskané rty. Aloe Vera a vitamín E jim dodává vlhkost, zklidňuje je a urychluje regeneraci. Snadno se nanáší, dobře se vstřebává. Bez konzervačních látek, dermatologicky testováno. S kosmetikou Astrid nemám dobrou zkušenost, ale vyzkoušela jsem tenhle balzám a byla jsem mile překvapená. Rty zjemnil, hydratoval a zbavil mě suchých rtů. Na zimu ideální balzám, na rtech vytvoří ochranou vrstvu, která rty chrání před vysušením. Za mě mohu vřele doporučit. Seženete ho od 30,- Kč.
 
 
BALZÁM NA RTY CARMEX
Legendární balzám Carmex byl vynalezen r. 1937 Alfredem Woelbingem, který sám trpěl na opary. Legendární balzám na rty Carmex, který je známý po celém světě díky skvělé hydrataci a účinnému boji proti oparům. Pokud máte potíže s opravdu suchými rty a popraskanými a ještě k tomu se Vám tvoří opary. Tak doporučuji tenhle zázrak. Opravdu zbaví rtů suché kůže a krásně rty hydratuje. U mě už nesmí chybět. Moc ho doporučuji. Lze ho koupit v tubě, tyčince, kelímku. Můžete si vybrat klasiku nebo višňový.  Seženete ho od 70,- Kč. Zde je skladem: http://www.dekosmetika.cz/dekosmetika-cz/eshop/1-1-Dekorativni-kosmetika/13-2-Rty/5/27-Balzam-na-rty-Carmex
 
 
VAZELÍNA
Koupila jsem si ji díky recenzi, kterou sem četla na internetu. Vazelína by měla chránit pokožku před škodlivými vlivy prostředí a před vysušením. Pokožku by měla zanechat jemnou a hebkou. A tak jsem si řekla proč to nezkusit na rtech. A opravdu rty nechá jemné, hydratované. Nanáším ji hlavně v noci a ráno jsou moje rty krásně vyživené a hebké. Stojí okolo 50,- Kč.
 
POPIS
NA RUCE A PO ROZETŘENÍ
 
 CALCIUM PANTOTENÁT MAST
Kalciová mast by měla obnovovat pokožku a navracet její přirozenou hydrataci a promastit. Je vhodná na odřeniny, trhliny, popáleniny. A jednou sem ji zkusila na rty v zimě, měla jsem je dost suché a tohle bylo super. Po 3-4 dnech rty byli hydratované. Za mě mohu doporučit i třeba jako krém na pleť. Krásně pleť hydratuje a mám po ní pleť  jako dětská prdelka. K sehnání v lékárně za 50,- Kč.
POPIS
SLOŽENÍ
NA RUCE A PO ROZETŘENÍ
 


INFADOLAN
Infadolan je mast s obsahem vitamínů A a D vhodná k urychlení obnovy poškozené pokožky. Infadolan se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku na neinfikované drobné rány, oděrky, popáleniny I. stupně, na suchou popraskanou kůži, na trhliny v kožních rýhách. Na doporučení lékaře lze použít i k léčbě bércových vředů, proleženin apod. Je zvláště vhodný k promazávání suché pokožky, u pacientů s atopickou dermatitidou a k prevenci opruzení u dětí a dospělých. Infadolan používám úplně na všechno a na rty především. K sehnání v lékárně za 60,- Kč.
NA RUCE A PO ROZETŘENÍ

 
MED

Med se používá k čištění pokožky tváře a rukou, zlepšuje prokrvení. Navíc rty krásně hydratuje. Já vlastním med přímo od včelaře a proč? Pokud Vám včelař prodá med, dá si zpravidla záležet na tom, aby byl med kvalitní, aby jste se k němu s důvěrou vrátili. Ukáže Vám jak je to u něj s hygienou, nerez vybavení. Zejména jarní květové medy obsahují pylová zrna z květů, která včelky navštěvují. Tato malá množství pylu zvyšují odolnost proti pylovým alergiím. Takže za mě pro med ke včelaři! Zkuste ho na rty a budete překvapeni.

 
MED NA RTECH
 
Co používáte na rty? Doporučte mi svojí jedničku pro péči o rty.

11 komentářů:

  1. já miluji a mé rty taky balzámy od Smith´s prodává je u nás co vím, tak Rose and Lips a to je opravdu nej balzám na rty, co jsem kdy měla. Je sice v plechovce, ale mají i tubičky, ale stačí nanést večer na rty a přes den už ho vůbec nepotřebuješ. Pokud máš rty vcelku ok.

    OdpovědětVymazat
  2. Mala som aj ten SOS bodysol, dobrý bol, Astrid je samozrejme klasika, ale moja jednotka je Bioderma Atoderm tyčinka na pery, stojí nejako do stovky, ale stojí mi za to, aj keď sa rýchlejšie míňa, zatiaľ som z ničoho nemala krajšie a vyživené pery:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také jsem přemýšlela o Biodermě :-) Děkuji za tip. Jinak pokud stojí do stovky, tak proč ne :-)

      Vymazat
  3. Já tedy nedám dopustit na obyčejnou modrou indulonu a používáji ji právě na rty, které jsem mívala vždy extrémně suché a světe div se, problém je vyřešen. Vyzkoušela jsem původně všechny možné jelení loje na rty, teď už jen Labello /oblibená značka/ a jejich lesky na rty:) Takže viva modré induloně :) Také nedám dopustit na Infadolan, který jsem objevila nedávno a používám ho pro děti, je fakt super, hlavně na suchou pokožku a různé dermatitidy.
    Zdravím Míša Kl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano infadolan je opravdu super věc. A indulona modrá to je klasika :-)

      Vymazat
  4. Já používam od Baley balzám s ureou a nedám na něj dopustit. Trpím na koutky a tohle mi pomáhá.

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna dneska, jsem si cestou domů koupila ten SOS Bodysol. Já jinak moc nepoužívám ani rtěnky ani lesky, zato balzámky jsou moje srdeční záležitost. Na léto mám ráda Belea, kvůli jejich krásné vůni. Když mířím k moři tak sáhnu po Carotene Sun Lip Protetc s SPF 26. A v zimě jich střídám ještě víc. např. od oriflame ESSENTIALS Weather Protective Lip Balm s avokádem nebo z limitky Snow Jam od Essence 02 Goofy-blue. Moje oblíbená vazelína je parfémovaná od S'nonas(jahůdková). Ale už hoodně dlouho mě naprosto vede PLACENTA pomáda na rty, mám už asi třetí balení, pěkně hydratuje, nelepí a má takovou neutrální vůni.

    OdpovědětVymazat
  6. Na pery najlepšie funguje tak ako píšeš práve med, po ňom mám pocit upokojených a hlavne hydratovaných pier, po žiadnom balzame som tak skvelý pocit nemala, no ale spomedzi balzamov je najlepší Cold Creme od Avene, to je môj šampión.
    Bianka

    OdpovědětVymazat