středa 16. října 2013

Charakter mé pleti

Ahoj zlatíčka,
 
dneska to bude článek o mé pleti. Moje tipy a triky, jak se o ni starám.
 
Moje pleť se během ročního období mění. V zimě je pleť sušší a citlivá. Naopak v létě je pleť mastná a tvoří se na ni pupínky.
 
Zjistila jsem, že si moje pleť rychle zvykne na přípravky, které používám. Udělají se mi pupínky a přípravek nemá účinek jako dřív. Proto mám v zásobě i jiné přípravky na střídání. Jak přípravek vyměním, tak pupínky mi zmizí. Máte to stejné??
 
Moje pleť nemá ráda přehnanou péči. Občas pleť nechávám odpočinout od kosmetiky. Jak vidím, že ani odpočinek od kosmetiky nepomáhá, tak pleť jen čistím a někdy použiji krém. Krém používám jen, když je pleť napnutá a suchá. Jinak ji nechávám prostor pro vytvoření přirozeného kožního mazu.
 
Když jsem trpěla akné používala jsem kosmetiku s alkoholem. A na pleť nic nefungovalo. Všude jsem měla akné ( hlavně na tvářích ). Řekla jsem si dost!! Vyhodila jsem všechnu kosmetiku s alkoholem. Koupila jsem si pleťovou vodu na citlivou pleť. Jako krém na obličej jsem používala Excipial U Hydrolotio, Lipolotio. Než jsem začala používat antikoncepci tohle mi pomohlo. Neříkám, že Vám to pomůže také, ale mě to opravdu pomohlo. V té době jsem se začala zajímat o čištění střev, které by mi pomohlo ke zbavení pupínků. Proto jsem začala užívat Psyllium ZDE jsem o něm psala. Psyllium mi pomohlo.
 
Teď mám pleť v pořádku. Nechávám pleť odpočinout od líčení a kosmetiky ( kromě řasenky a korektoru, bez toho neodejdu z domu :D ).

 
V krémech nesnesu silikony. Pleť se mi po nich začne mastit a začnou se mi dělat pupínky. Silikony poznám podle koncovky -icone -icon ( dimethicone, cyclomethicone atd. ) Silikony na pleti vytvoří povlak a hebkou pleť. Naše tělo je nedokáže pojmout a tak na pleti vytvářejí další a další vrstvu, tím může naše pokožka být vysušená. Proto se silikonům vyhýbám.
 
Dále si vybírám pleťové krémy s větším obsahem extraktů a bez silikonů.
 
Dělám si peeling 1x týdně. Pleť se zbaví odumřelých buněk. Jemně vaši pleť obrousí, ta pak bude zdravá, svěží a jemnější na dotek.
 
 
Dále si aplikuji 2-3 týdně masku na pleť. Moje nejoblíbenější je maska od Freemana a to jahoda a čokoláda. Chci si pořídit další masky od Freemana.
 
 
 

Máte to stejné jako já?
Krásný zbytek dne přeje Kyrkys :O)

9 komentářů:

  1. Od Freemana mám také svou nejoblíbenější masku. A dnes jsem si zrovna koupila v drogérii na vyzkoušení masku z DM od zn. Balea, tak jsem zvědavá, až jí vyzkouším. Peeling používám od Oriflame. Je určený na celé tělo, ale já ho používám zejména jen na obličej. Má kávovou vůni a hezky odstraní nečistoty z pleti. Peeling si dělám, když se mi zrovna chce. A masku si aplikuji tak 2x - 3x týdně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Freeman je skvělá kosmetika se skvělým složením. Balea kosmetika mi nikdy nesedla na moji pleť, ale jejich masky mám celkem ráda, ale nečekej zázraky :D Chválím, že si aplikuješ masku 2-3 tydně :-)

      Vymazat
  2. No mám to stejně, že když něco na obličej používám už moc dlouho, tak to přestane účinkovat a pleť se zblázní, takže furt všechno měním :). Na akné mi zabrala jedině antikoncepce a dost se bojím, co se mi stane, až ji jednou vysadím, to bude asi boj :D. Já používám masku od Freemana tu slupovací, ale hrozně mi vadí jak lepí a to sloupávání je taky děsný :D. Já bych strašně chtěla vyzkoušet tu světle modrou, nevím sice, co obsahuje, ale líbí se mi ta barva :D.. ale nikde ji zatím nemůžu sehnat :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem sama :D Koukala jsi na netu, na tu masku?

      Vymazat
    2. V drogerii jsem našla jen takové ty vzorečky a z netu se mi to právě asi nevyplatí objednávat :)

      Vymazat
    3. To mám tedy štěstí, že ji u nás mají :-)

      Vymazat
    4. Já ji viděla v Kauflandu...

      Vymazat
  3. Taky pořád něco nového zkouším a nikdy si na pleť nekoupím nic dvakrát. A taky se snažím pleť moc nezatěžovat. Chtěla bych se teď zaměřit na složení různých produktů, bohužel se v tom zatím moc nevyznám :/. Hezký článek :)

    OdpovědětVymazat