pátek 22. listopadu 2013

Jak na zdravé srdce?

Ahoj krásky,
 
kosmetiky bylo dost. Rozhodla jsem se napsat článek, jak posílit symbol lásky - srdce.
 
 
Určitě víte, že půlku všech úmrtí má na svědomí srdeční onemocnění. Našemu srdci neprospívá každodenní spěch, špatný životní styl atd.
 
Co dělat pro naše srdce?
 
1. POHYB - Ke zdravému životnímu styl a posílení srdce patří pohyb. Je na Vás, jaký pohyb zvolíte. Můžete začít běhat (o běhu jsem psala ZDE), chodit 30 minut na procházku se psem.  Ovšem pokud máte problémy se zdravím, tak se raději poraďte se svým doktorem. Pohybem si udržujete svoji váhu a zdravé srdce.
 
2. JÍDLO- Do svého jídelníčku přidejte hodně ovoce a zeleniny (obsahují hodně vlákniny). Na potravinách čtěte složení, nenechte se oklamat obalem! Vyhněte se cukru (cukr způsobuje záněty, navíc Vám vytvořím pneumatiku kolem břicha). V jídle by měly převažovat rostlinné tuky. Živočišné tuky způsobují cévní nemoci. Pokud více solíte, tělo zadržuje vodu, může se zvýšit krevní tlak a to pro srdce znamená větší námahu. Každý den si dopřejte sklenku piva nebo vína (proti zánětům).
 
3. NEKOUŘIT - Zvyšuje riziko infarktu. Způsobuje rakovinu, ucpávání cév, smrtelné onemocnění srdce, mozku a plic. Navíc je to finančně náročné, špatně se Vám dýchá. Zhoršuje pleť. A další důvody.
 
4. SPÁNEK - Potřebujeme 6-9 hodin spánku. Naše tělo, duše i mysl si odpočine a vypne! Navíc spánek vede i ke zdravému duševnímu zdraví (o duševním zdraví a tipech pro zdraví člověka jsem psala ZDE). Pokud by Vás to zajímalo víc).
 
5. ČIŠTĚNÍ ZUBŮ DENTÁLNÍ NITÍ - Náš chrup ovlivňuje naše tepny. Pokud nebudete trpět zánětu dásní, vyhnete se i zánětu cév.
 
Líbí se Vám tenhle typ článku?
Vaše Kyrkys :O)


2 komentáře: