čtvrtek 30. ledna 2014

Henna z DM drogerie - vlasový zábal bez barvících účinků / Shrekovo hlen

 
Krásný večer,

rozhodla jsem se regenerovat vlasy přírodním způsobem. Tak jsem si koupila hennu z DM drogerie, která je regenerační bez barvicích účinků. Henna mně stála 112,- Kč za 80 gramů. Na krabičce najdete složení: Hennový pudr a Xantanová guma, všude jsem četla, že není kvalitní, ale pro mně udělala opravdu hodně. Před několika lety, jsem stejnou proceduru prováděla a byla jsem moc spokojená s výsledkem. Nechápu jak jsem na hennu mohla zapomenout!!!

Co to je henna?
 Henna je přírodní barvivo, které je vyrobeno z rozemletých částí rostlinky Lawsonie a Cassia. Lawsonie vlasy pokrývá pigmentem, Cassia dodává vitamíny a regeneruje. Z těchto dvou rostlin pochází čistá henna. Aby henna barvila přidávají se do ní například přidává indigo, heřmánek.
 
Vlasy před
 
Co všechno bylo v krabičce
 
V krabičce najdete 4 pytlíčky henny po 20 gramech. Igelitovou čepici a rukavice na aplikaci henny.
 
Samotná příprava a aplikace henny
 
 
Všechny 4 pytlíčky henny jsem si nasypala do plastové misky a přidala 300 ml vody při 60°C a zamíchala pořádně (nepoužívejte nic kokového, může to narušit regeneraci henny), bohužel i přes řádně promíchání jsem tam měla hrudky. Nakonec jsem přidala 1 polévkovou lžičku medu, 2 polévkové lžičky kokosového oleje a opět promíchala.
 
Umyla jsem si vlasy šamponem, který neobsahuje silikony - silikony zabrání henně vytvořit na vlasech "ochranný film", který vlasy chrání před poškozením. Po umytí šamponem nepoužívejte ani masky, kondicionéry atd. Já doporučuji několik dní před aplikací jakékoliv henny nepoužívat silikonové produkty.
 
Po umytí vlasů jsem začala s aplikací henny. Nejdříve jsem aplikovala před umyvadlem, ale nakonec jsem aplikovala nad vanou, jelikož Shrekovo hlen byl všude, ale jde to lehce dolů, takže klídek. Hennu jsem nanesla na vlasy a hned jsem ji zabalila do igelitové čepice a teplého ručníku, který jsem měla dvě hodiny před aplikací na topení. Pokud udržíte hennu v teple zvyšujete její účinek. Já jsem teplo udržovala fénem. Nechala jsem zábal 6 hodin na vlasech. Ano vydržela jsem to 6 hodin :D
 
Po 6 hodinách jsem vymyla hennu vodou hlavně ty velké hrudky a pak umyla vlasy 2x šamponem. Jako bych si z vlasů vymývala písek. Teprve pak jsem na vlasy aplikovala výživnou masku. Následně vlasy nechala volně usnout. A výsledek byl na světě.
 
 
 
Výsledek
 
 
Teď mám v plánu barvit vlasy jen hennou. Takže Vám dát vědět, jak mi to vlasy zlepšilo. Ale už teď si myslím, že je vidět rozdíl. Sice jsou fotky focené bleskem, ale i tak jsou opravdu lesklé a zdravější. Klidně mi napište, jestli máte zkušenost s hennou a jakou doporučujete.

Krásný večer přeje Kyrkys :-)


17 komentářů:

  1. Nádherné vlasy máš po henně. Nevíš jestli vadí, že mám vlasy barvené barvou z drogerie? Ráda bych také zkusila.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá opravdu moc dobře:)
    dá se po takových zábalech barvit normální barvou nebo můžu používat jen Hennu ? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie Schreder Gondorčínová: Ahoj kočko, děkuji za pochvalu. Pokud chceš vlasy regenerovat bezbarvou hennou, tak se doporučuje aplikovat na 3-4 týdny nebarvené vlasy.

    OdpovědětVymazat
  4. Caroline: Henna vlas obalí a pak se jí nezbavíš :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Odstup od barvení chem. barvou nebo trvalé by měl být před použitím henny alespoň 4 - 6 týdnů, ale stejně se doporučuje hennu vyzkoušet na méně viditelném prameni. Váže na sebe kovy, takže např u odbarvených vlasů může způsobit nazelenalý nádech... Nejlepší zkušenosti mám s hennou od Khadi, mají velký výběr barev a kvalita je daleko lepší, než u těch z DM, ale taky sem jimi začínala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní: Děkuji za doplnění informací, pokud byste chtěly vědět více mrkněte na dlouhevlasy.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Teda, měla jsi krásné vlasy i před hennou, ale po ní je to bomba. Výsledek je úžasnej :)

    OdpovědětVymazat
  8. Už jsem nad tím přemýšlela. Máš nádherné vlasy :)
    http://katerinazuzanakova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Nevíš, prosím, jak je to s hennou na blond vlasy?

    OdpovědětVymazat
  10. Kate: Děkuji moc, určitě vyzkoušej :-)

    Evelins Book: Mrkni sem do diskuze http://dlouhevlasy.cz/phpbb/viewtopic.php?t=2806&sid=6c6ac800a84f5c26e908ca7a435df3f7

    OdpovědětVymazat
  11. no nevím,když už si jednou začneš barvit vlasy henou,tak musíš pořád...

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní: Stačí čitelně číst, nebarvila jsem si vlasy, jen jsem si na vlasy dávala bezbarvou hennu. A já mám v plánu se barvit jen hennou, takže mi nevadí, že henna na vlasech udělá ochranný film, kterého se nezbavím..

    OdpovědětVymazat
  13. Katka Jilkova: Taky mně to štve, jak člověk musí dlouho čekat, nadruhou stranu si říkám, že to vytrpím, když chci mít krásné vlasy :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Kyrkys :)
    recenze pěkná, ale máě tam chybičku. Henna jako taková Lawsonia Inermis -henna čistá barví vlasy oranžově až červeně, v závislosti na přirozené barvě vlasů. Světlé blond vlasy barví oranžovým odstínem, zatímco hnědým vlasům dává mahagonový tón. Bezbarvá henna senna / cassia je bezbarvá henna, ale světlým vlasům dodává zlatavý nádech.
    Indigofera-česky indigo barví modře a není to henna! Pouze se přidává do henny a tím v určitém poměru se vytváří hnědé, tmavě hnědé až černé odstíny.
    Do směsí hen se další bylinky přidávají pro podporu určitého odstínu, dělá to Khadi, Henné color...
    Jinak moc pěkné čtení.
    Pro více info můžeš juknout sem http://dlouhevlasy.cz/top-tema/top-tema-henna-a-hennovani.html
    vyhneš se tak chybičkám :)

    OdpovědětVymazat