neděle 16. února 2014

Kosmetika Mixa

 
Mixa, odborník na citlivou pleť, vznikla ve francouzské lékárně v roce 1924. Je to kosmetika, která je zaměřená na citlivou pleť. Já jsem si zakoupila v DM drogerii hydratační krém, dvoufázový odličovač, pleťovou vodu. A teď už přejdeme k samotné recenzi.
 
Produkty
 
 Dvoufázový odličovač očí
 
Popis 
Odličovač očí obsahuje 2 viditelné fáze: olejovou a vodní, které rozpouštějí a odstraňují make-up bez nutnosti drhnutí.
 
Můj názor
Jestli máte citlivé oči jako já, tak rychle do něj. Velice dobře a šetrně odličuje. Oči a okolí očí nejsou podrážděné. Řekla bych, že se vyrovná dvoufázovému odličovači od Ryoru. Navíc po odlíčení nemáte olej v očích. Jedno mínus má a to, že by mohlo být větší balení.
 
Čisticí pleťová voda proti vysušování pleti

 
Popis
Čisticí pleťová voda proti vysušování pleti je ideální pro čištění suché a citlivé pleti.
Složení s deionizovanou vodou ráno osvěží a probudí Vaši pleť, zatímco plně respektuje její citlivost.

Můj názor
Pleťová voda je parfemovaná a cítím z ní dětskou kosmetiku Babylove z DM drogérie a kapku růže. Nejdříve si pleť odlíčím dvoufázovým odličovačem nebo pleťovým gelem a následně vyčistím touhle vodou. Pokud se jedná o ranní čištěni použiji jen tuhle vodu a krém. Jsem s ní spokojená, jemně pleť vyčistí. Po vyčistění pleti nemám pocit ulepenosti a suché pokožky.

24 h zklidňující hydratační krém
 

Popis krému
24h zklidňující hydratační krém je koncentrovaná péče s účinnými složkami pro okamžité zklidnění a hloubkovou hydrataci pleti. Je ideální pro suchou a citlivou plet se sklonem k podráždění.

Můj názor
Nejhorší produkt, co jsem od Mixy zkusila. Na obale píšou, že je bez alkoholu, což ve složení alkohol najdeme a je jedno jaký je to alkohol, prostě tam je!! Nečekala bych, že kosmetika, která je určená na citlivou pleť bude obsahovat alkohol. V drogérii jsem se ani na složení nekoukla, jelikož všude jsem četla takové chvály. Po první použití jsem měla pocit štípání a to se postupem času zvyšovalo až mi pleť opravdu zčervenala a tak jsem ho přestala používat. Navíc jsem měla pocit zanesených pórů. Jako plus tohoto krému je, že se vstřebává a pleť nemastí. Každému sedí něco jiného. Třeba Vám sedne.

Máte zkušenosti s kosmetikou Mixa? Napište mi jakou zkušenost a s jakým výrobkem.
 
Kyrkys

3 komentáře:

  1. Já jsem zkoušela micelárku, ale modrou a nijak mě neuchvátila. Ano, spotřebovala jsem ji, nepodráždila mě, byla fajn, ale nesedla jsem si z ní na zadek :-D
    PS: Ono docela záleží, jaký to je alkohol, protože když si vezmeš glycerin neboli glycerol, tak to je také z chemického hlediska alkohol, ale má hydratační účinky. Neříkám, že tě ten typ alkoholu, který obsahuje krém, nemohl podráždit, to klidně mohl a evidentně se Mixe tenhle krém opravdu nepovedl...
    Běžně se píše, že neobsahuje alkohol, protože neobsahuje denaturovaný alkohol/ethanol/líh, ale i takové výrobky jsem potkala - s označením bez alkoholu a byl tam ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mixu jsem ještě vůbec nezkoušela, nějak mě to ani neláká, možná časem zkusím krém nebo ten odličovač vypadá hodně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  3. Munkey: Mě micelární voda nezaujala vůbec :D

    Romana Lánská: Odličovač je super, ale krém hrůza :-)

    OdpovědětVymazat