sobota 8. února 2014

MonoDerma - čistý vitamín A / Naprosté zklamání

 
Ahojky krásky,
 
mám tu další recenzi na zázrak zvaný MonoDerma. Pokud chcete vědět, jak produkt dopadl v mém testovaní pokračujte dólu.
 
Co slibuje?
Monodermá A15 nabízí čistý přírodní Retinol, který je z hlediska účinnosti ta nejefektivnější varianta vitamínu A (mnohem efektivnější než syntetické typy vitamínů). Tento vitamín má při topickém použití blahodárné účinky na pokožku. Regeneruje kožní buňky, produkuje větší množství kolagenu, vyhlazuje vrásky a hlavně efektivně bojuje proti akné. Je také přínosný pro pacienty s citlivou pletí a pro pacienty trpící seboroidní dermatitidou (kožní onemocnění, které se projevuje svěděním, zčervenáním a odlupováním kůže).
 

Účinky

Redukce akné.
Silný antioxidant, pročištění pokožky.
Protizánětlivý účinek.
Redukce jemných vrásek, omlazení pleti.
 

Určen pro

Aknózní/problematická pleť.
Seboroidní dermatitidu.
Vhodný před estetickými zákroky jako je např. laser, peeling.
V případě redukce vrásek vhodný pro všechny typy pokožky.
 
 
Balení
 
Výrobek je klasicky v papírovém obale. Balení 28 ampulek stojí 490,- Kč. Díky ceně jsem očekávala zázrak.
 
Balení ampulek
 
Ampulky jsou zabalené v plastovém balení, které se mi líbí. Vždycky musíte otevřít okénko na vrchním straně balení, tím dostanete ampulku ven. Je doporučeno použít tento výrobek několikrát za rok pro lepší efekt. Výrobek se doporučuje hlavně v období podzimu a zimy.
 
Ampulka
 
Každá ampulka má 0,5 ml. Doporučuje se nanášet 1-2 ampulky denně na místo, které chcete ošetřit. Oceňuji, že vitamín A je umístěn do ampulky, která je uzavřená a tak se do ní nedostanou nečistoty. Vitamín A je vyroben bez konzervačních látek a parfemace, což je opravdu pravda. Každá ampulka je vyrobena z rostlinného želé a je plně biologicky rozložitelná, což velice oceňuji.    
 
Obsah ampulky
 
Ampulka se dá lehce krouživým pohybem oddělit od vrchní časti a tím otevřete ampulku a můžete hned aplikovat na obličej či jinou část.Vždy jsem ampulku nanášela večer na suchou a čistou pokožku jako je to uvedeno v návodu. Jedna ampulka mi vystačila na obličej a krk. Vždy jsem musela po aplikaci ampulky ještě použít můj noční krém, jelikož hydratace nebyla dostatečná. Ale nechala jsem tomu čas a stále každý večer jsem ampulku aplikovala na obličej. Bohužel mi to s pletí nic neudělalo, maximálně jsem měla hebkou pleť jako bych si na pleť aplikovala silikon nebo bázi pod make-up :D Takže pro mně naprosté zklamání. Čekala jsem víc, jelikož to slibuje tolik věci a ono NIC!!! Nic se nekonala navíc mi přišlo, že se mi po tomhle výrobku dělají pupínky a zanáší póry.
 
V krabičce najdete
 
Složení

 Potom, co jsem se koukla na složení mi bylo všechno jasné - SILIKONY??? Na pokožce dávají zdání sametové pleti. Silikony na pleti vytvoří vrstvu přes kterou pleť nemůže "dýchat" a tak se vytvoří rozšířené žilky, které mám díky silikonům, takže mluvím z vlastní zkušenosti!! Mohou se objevit rozšířené póry a ještě k tomu zanesené.
Vitamní A je obsažený až na konci složení, což je škoda.
 
Závěr?
Jedním slovem katastrofa! Nedoporučuji už proto, že to je samí silikon!
 
 Máte zkušenosti s tímto výrobkem? Napište jaké. Kyrkys :-)

10 komentářů:

  1. tak to je konec, já bych za ty prachy taky čekala zázrak :( škoda, že skoro všude cpou silikony....

    OdpovědětVymazat
  2. nechápem,prečo si ni nekúpila obyčajný vitamín A z lekárne ? :) Ja som si tak kúpila vitamín B, ten je tiež skvelý na problematickú pleť a skvele pomáha :) 3O ampuliek za tuším 3,5e :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kyrkys, Monodermu A jsem objevila v samoobslužné lékárně asi před rokem, kdy moje pleť volala po nějakém zázraku... Investovala jsem a jak říkáš Ty, čekala jsem zázrak. Tehdy jsem ještě neprohlížela složení, dnes bych si to už jen kvůli složení nekoupila. Kdyby tam byl jen jeden silikon, řekla bych si, no dobře, bez toho to nejde, ale tohle je narvané silikony a účinná látka - proč to vlastně kupujeme, je na posledním místě, tudíž je toho tam nejméně. Zlepšení se taky nekonalo, určitě mě to nemotivovalo na další nákup.

    OdpovědětVymazat
  4. a Retinol na posledním místě, tak to je výsměch :D

    OdpovědětVymazat
  5. zuzz make-up: Jsem naprosto zklamaná. Škoda, že tam cpu silikony.

    Kristín K.: Já jsem tohle vyhrála v soutěži.

    Eva Nováková: Je to hrůza, samej silikon.

    Barča: No přesně :D :D


    OdpovědětVymazat
  6. Při takové ceně bych byla fakt naštvaná, že má nulový výsledek. Ale co nepochopím je, proč všichni pořád řeší silikony. Já chápu, že to není pro pleť jednička, ale zase to není tak škodlivé. Kdyby to opravdu bylo nějaké svinstvo, tak to neprojde nejpřísnějšíma kontrolama jak při výrobě, tak nasledné kontrole. Všichni si musí uvědomit, že silikony se dělí na dobré a špatné. A těžko by špatné silikony prošly v dermatologických testech. Všichni se zaměřují na silikony, ale už je nezajímají ostatní sračky, které lidi do sebe cpou. Třeba cigarety, chlast a spoustu dalšího. Fakt by se měl každý nad tématem a následným názorem na kosmetické silikony zamyslet.

    OdpovědětVymazat
  7. Olga Vavřínková: Každý máme na to svůj názor... Není tady diskuze o silikonech, ale o produktu, který by měl obsahovat čistí vitamín A přitom je to nabouchané silikony. Prostě mám svůj názor na silikony.

    OdpovědětVymazat
  8. Já tě přece nenutím změnit názor, jen jsem vyjádřila ten svůj. To přece můžu :) prostě a jednoduše jsem tim chtěla říct, že ty silikony každý moc hrotí.

    OdpovědětVymazat
  9. Olga Vavřínková: Tak jasné, že můžeš. Tak ono, když máš na ně alergii, tak to se nedá nic dělat.

    OdpovědětVymazat
  10. "Každý máme na to svůj názor... Není tady diskuze o silikonech, ale o produktu, který by měl obsahovat čistí vitamín A přitom je to nabouchané silikony. Prostě mám svůj názor na silikony." - Aj na krabicke a aj v letaku je napisane, ze to obsahuje 0,15 percenta retinolu.

    OdpovědětVymazat