úterý 11. února 2014

Poklady v lékárnách - 2. ČÁST

 

Ahoj krásky,
 
máte raději kosmetiku z lékárny a nevěříte kosmetice v drogérii? Nebo chcete jen tip, jaké poklady se dají v lékárně sehnat? Tak to určitě zůstaňte u tohoto článku, který mi zabral hodně času a tak budu ráda za Vaši podporu. Pokud chcete vidět 1.ČÁST mrkněte SEM.
 
 
ISIS Glyco A krém 30 ml
Odstraňuje nadměrnou rohovou vrstvu pokožky, zplošťuje jizvy po akné, zmenšuje velikosti pórů, vyhlazuje a zjemňuje povrch pokožky, vyhlazuje jemné povrchové vrásky, zesvětluje stařecké skvrny a jiné pigmentace na kůži. Osobní zkušenost nemám, ale kamarádka si ho nemůže vychválit a po akné to byla její záchrana.
 
 
 
Kosmetická vazelína Valinka
Bílá kosmetická vazelína změkčuje, ochraňuje a nedráždí pokožku. V době, kdy jsem měla nebo mám suchou pokožku je to záchrana. Navíc Vás zbaví i suché pokožky po celém těla. Za sebe moc doporučuji.
 
 
Kosmetika Physiogel
Od této kosmetiky jsem vyzkoušela Physiogel Cleanser, je jemný očistný a odličovací gel, vhodný pro citlivou a velmi citlivou pokožku. Je hypoalergenní, chrání pokožku před vysušením. Musím uznat, že neodlíčí voděodolný make-up. Takže pokud nepoužijete voděodolný make-up, tak ho moc doporučuji, jemně a důkladně odličuje. A pokud má opravdu někdo alergickou pokožku, tak je výhoda, že je hypoalergenní.
 
Potom jako další s čím zkušenosti nemám, ale na internetu je chválený je Physiogel Creme. Hypoalergenní krém na velmi citlivou pokožku. PHYSIOGEL krém je posilující a zklidňující 24hodinová hydratační péče. Tento krém má extra jemnou texturu, je svěží, pro okamžité vstřebání.
 
Následně můžete sehnat od této značky šampon, tělové mléko, sprchový gel.
 
 
Bepanthen krém
Bepanthen Plus je krém, který obsahuje dvě léčivé látky. Léčivá látka dexpanthenol se v buňkách kůže přeměňuje na kyselinu pantothenovou ze skupiny B vitaminů. Ta je nepostradatelná pro tvorbu a regeneraci kůže a zvyšuje pružnost a pevnost jizev.  Chlorhexidin je látka s dezinfekčním účinkem, který znemožňuje pomnožování mikrobů na povrchu ran. Tím brání vzniku a šíření infekce v ráně.
Bepanthen Plus zabraňuje i vysušování ran a díky chladivému účinku zmírňuje i jejich bolestivost. Lze ho použít bez porady s lékařem na suchá i mokvající povrchová poranění pokožky, jako jsou odřeniny, řezné rány a poškrábání, trhliny a praskliny pokožky, lehké popáleniny, otlaky, zánětykůže,dále pak i k léčbě chronických stavů jako jsou bércové vředy a proleženiny, k léčbě kožních infekcí (například druhotně infikované ekzémy a neurodermatitídy, to je zánětlivé svědivé onemocnění kůže), k léčbě popraskaných bradavek u kojících žen a v oblasti malých chirurgických výkonů. V době, kdy jsem trpěla akné mi velmi pomáhal a to lokálně na pupínek.

 

 
Ambiderman, Cutilan
Ambiderman hydrofilní krémový základ, vhodný pro přípravu dermatologických extern. Je inkompatibilní s léčivými látkami kyselé povahy. Lze použít i jako indiferentní krém hlavně na suchou, ztvrdlou nebo popraskanou pokožku. Je to krém bez ničeho dráždivého. Takže ho podporučuji na suchou pokožku, pokožku velmi citlivou až podrážděnou.
 
Cutilan je to opět masťový základ bez jiných přísad. K promazávání citlivé pokožky, protože v něm nejsou žádné dráždivé látky. Dá se sehnat dokonce 1 kilo výrobku.
 
 

 
Liliová mast
Vhodná na popáleniny, zánětlivá kožní onemocnění, při neprůchodnosti karpálních (zápěstních) tunelů, k dezinfekci otevřených ran, bércových vředů, na proleženiny, popáleniny, hnisající rány a jizvy. Složení: ambiderman, bílá vazelína, mast Neoaquasorb, destilovaná voda, lihový extrakt z lilie Přiměřené množství masti jemně vetřete do pokožky. Mast je zpracována homeopaticky, a proto se nanáší jen množství, které se vstřebá do pokožky.
 

Kosmetika Dr. Popov
Opět velmi chválená kosmetika. Najdete zde čaje, masti, psyllium, oleje. Já osobně mám zkušenost s lnicovou mastí, kterou jsem používala, když jsem měla akné. Obsažené extrakty z pěti bylin mají skvělé čistící, zklidňující a regenerační účinky. Pro své účinky se lnicová mast nejlépe hodí k ošetření problematické pleti, např. při ošetřování akné nebo při ošetřování pleti náchylné k trudovitosti. Mast totiž obsahuje pět bylin, které se vyznačují výbornými zklidňujícími, čistícími a regeneračními účinky. Lnicová mast je vhodná k péči a promaštění pokožky postižené suchým ekzémem a plísní a můžete ji využít i v některých případech lupénky či svrabu.
Mast příznivě působí při ošetřování pokožky v okolí bércových vředů, hemeroidů a varixů.

 
Sírové mýdlo
Mýdlo Sulfact se sírou je vysoce účinné mýdlo, které působí proti akné. Obsahuje 10% vysrážené síry. Zdravotní mýdlo SULFACT odstraňuje mastnotu a uvolňuje ucpané póry. Vytváří bohatou pěnu, kterou omyjte postižená místa a opláchněte, poté postup zopakujte, ale pěnu neomývejte jen osušte ručníkem. Kamarádka si stěžovala, že ji vysušuje, ale za to pomohl akné zmírnit.
 

Kosmetika Altermed
Značka Altermed se specializuje na vývoj, výrobu i prodej kosmetiky, zdravotnických prostředků i doplňků stravy. Osobní zkušenost nemám, ale chtěla jsem Vám dát tip na kosmetiku z lékárny. Na internetu určitě najdete jejich výrobky.


Septonex mast
Na menší povrchové infikované rány a vředy a povrchová kožní infekční ložiska. Kamarádka měla akné a tohle ji pomáhalo. Já ho nevyzkoušela.


Pityol mast
Pityol se používá při chronických ekzémech, trudovině (akné), povrchových hnisavých zánětech kůže malého rozsahu, nemokvajících opruzeninách. Pityol je mast obsahující směs látek, které podporují hojení, mají mírný protizánětlivý a dezinfekční účinek.


Ricinový olej
Je specifickým rostlinným olejem. Získává se ze semen skočce obecného. Ačkoli je skočec známý především pro prudce jedovatý jed - ricin obsažený ve svých semenech, ricinový olej toxický není. Naopak, má mnoho blahodárných účinků a široké využití, např. v potravinářství, farmaceutickém průmyslu a kosmetice. Ricinový olej se může používat na pleť, vlasy, tělo. Říká se, že ricinový olej pomáhá na růst řas, vlasů, obočí. Dělají se zábaly na vlasy z ricinového oleje pro rychlejší růst a lepší kvalitu vlasů. Sama jsem ricinový olej nevyzkoušela, ale chystám se na něj, takže pokud máte zkušenosti s ním, dejte mi vědět.


Borozan
Mast chránící pokožku v okolí nosu před podrážděním. Naprostá záchrana, hlavně teď v zimě při rýmách proti "odřenému" nosu.


Vincentka nosní sprej a hydratační krém
Nejen nosní sprej a krém, ale i další výrobky se dají od této značky sehnat.

Nosní sprej - prostředek pro ošetření sliznice nosohltanu. Používá se pro zvlhčení sliznice celé nosní dutiny a nosohltanu především při pobytu v prostředí s nízkou relativní vlhkostí vzduchu, v prostorách vytápěných ústředním topením a prostředí znečištěném zejména prachovými částicemi.

Hydratační krém - přírodní minerální sůl Vincentka po nanesení a rozetření pozitivně ovlivňuje přirozené funkce, vlastnosti kůže a obnovu přirozené ochranné kožní bariéry, udržuje mladistvý vzhled a dobrou kondici kůže. I zdravá kůže je totiž běžně vystavena negativnímu působení různých stresů (například povětrnostním vlivům), které mohou být příčinou jejího unaveného a vrásčitého vzhledu. Takto ohroženou je obvykle kůže dekoltu, krku nebo paží, lýtek a stehen. Pravidelnou aplikaci krému lze také doporučit osobám, jejichž kůže je suchá, šupinatá a má zjevně narušenou přirozenou kožní bariéru. Díky přírodní minerální soli Vincentka lze krému přisoudit obdobné pozitivní vlastnosti a účinky na kůži, které jsou známé např. u mořské soli. Na krém se zatím chystám.

 
 
Snad jsem Vám dala tip. Dejte vědět, co Vás zaujalo nebo s čím máte zkušenost.
Kyrkys.


11 komentářů:

  1. Zkušenost nemám s ničím :D Ale co jsem slyšela, tak chválu na Vincentku a myslím, že vyzkouším sírové mýdlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. zuzz make-up: Vincentka je super. Určitě vyzkoušej a dej mi vědět :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám zkušenost s ricinovým olejem a nemůžu si ho vynechválit. Vlasy se krásně lesknou a mají zdravější vzhled a po pokusech na obočí, je taky viditelně hustší. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Ricinový olej bych si ráda v budoucnu pořídila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Caroline: Někde jsem četla, že lékárnice ho nechtějí prodávat :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vincentku sprej já používám pravidelně, ta je vážně skvělá a stokrát lepší, než jiné předražené nosní spreje z lékárny. No a na Ricinový olej jsi mě nalákala, jestli opravdu urychluje růst vlasů, tak ho musím mít ... :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Violet Swan: Vincentka je u mě klasika, jinak ricinový olej chci takyy :D

    OdpovědětVymazat
  8. Pityol je na vyrážky asi tá najsilnejšie zbraň, hlavne na také, ktoré sú pod kožkou, sú veľké a bolia a nedá sa ich iným spôsobom zbaviť, brat ju používa stále a nemá žiadne jazvy, mne prekáža ten zápach a fakt, že sa veľmi nedá používať na noc kvôli tej hnedej farbe, ale je to fakt zázrak.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezky zpracované, díky za nové tipy z lékárny, některé přípavky používám, některé určitě pořídím.
    Celkově máš na stránkách spoustu zajímavostí, brouzdám zde už třetí den :)

    Jestli mohu, tak za sebe bych doporučila ještě pro ty, co mají hodně citlivou pleť, kterým vadí voda na omývání obličeje aby zkusili Jarischův roztok. Kupuje se v lékárně 1/2 litru cca 60,-Kč.

    Holtova mast - zmírňuje svědění, používá se na zarudlou kůži a ekzémy

    Kalciová mast - patří prostě do každé domácnosti, hojivá, mastná

    OdpovědětVymazat
  10. Janka Bianka: Přesně tak moc pomáhá :-)

    ZD: Jééééééé, tak to jsem moc ráda, jsem nadšená, že se ti tu líbí. Jarisch taky ráda používám :-) Holtovou mast neznám, ale mrknu na to. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat