pondělí 13. října 2014

Isana hydratační kondicionér pro suché a lámavé vlasy


Ahoj krásky. Dnes bych se ráda zaměřila na vlasovou péči. Když jsem brouzdala v Rossmannovi, zaujal mě tenhle hydratační kondicionér za pouhých 40,- Kč. Čím mě zaujal? Především tím, že jako jediný kondicionér od Isany obsahoval extrakty a tak jsem nad jeho koupí neváhala a letěl do koše ☺.

Obsahuje například Aloe Barbadensis gel

Tato odrůda Aloe Vera má pro lidské zdraví největší význam. Obsahuje řadu tělu prospěšných látek:

  • Vitamíny – vitamín A, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B6, vitamín B12, vitamín C, vitamín E, kyselina listová, niacin, betakaroten, cholin
  • Minerály – vápník, draslík, magnesium sodík, měď, železo, zinek, mangan
  • Aminokyseliny –  lysin, threonin, valin, methionin, isoleucin, senilalanin, tryptosan, arginin, kyselina asparagová, serin, kyselina glutamová, glycin, alanin, cystin, tyrosin, histidin, prolin, hydroxyprolin, leucin, asparagin, glutamin
  • Enzymy – oxidasa, katalasa, amylasa, bradykinasa, cellulasa, lipasa, alliinasa, fosphatasa, kreatin-fosphokinasa, dehydrogenasa, SGO-transaminasa, SGP-transaminasa
  • Monosacharidy a polysacharidy – acemannan, arabinosa, galaktosa, glukosa, mannosa, rhamnosa, xylosa, kyselina hexuronová, kyselina glukuronová, kyselina galakturonová, cellulosa
  • Steroly – campesterol, lupeol, beta-sitosterol
  • Aminocukr – glukosamin, galaktosamin
  • Další – kyselina jablečná, lignin, sapogenin
Vlasům by měla dodávat hydrataci, výživu a prospěšné látky pro zdravý růst. 

Bohužel obsahuje silikon
Osobně mi silikon v balzámech nevadí. Spíše mi vadí v šamponech, jelikož mi mastí vlasy. Pro suché vlasy jsou silikony vhodné. Pokud máte vlasy mastné je lepší se jim vyhnout. Je na Vás, jak se k silikonům postavíte. Teď používám i šampon se silikonem a celkem v pohodě, možná to je tím, že neobsahuje silikon na prvním místě ve složení. 

Isana kondicionér


Popis + složení

Konzistence

Můj pohled na kondicionér?
Je pravda, že balení nezaujme, není nijak krásné. Obsah kondicionéru je 300 ml a stojí okolo 40,- Kč. Jak jsem psala výše, jako jediný balzám od Isany s extrakty nebo jsem byla slepá. Nečekala jsem od něj zázraky. Chtěla jsem ho mít v zásobě jako takový průměrný kondicionér. Je fakt, že po něm nemám dlouhodobý účinek hydratace a výživy. Konzistence je hutnější. Voní příjemně. Na druhou stranu jsou po něm vlasy hebké, jemné a na pohled hezčí. Nečekejte zázraky, ale jako klasický kondicionér ho doporučuji.

Kdo nečeká zázrak, tak ho doporučuji jako klasický kondicionér. Celkově bych si ho koupila znovu. Co Vy a kosmetika Isana, jakou máte zkušenost Vy?

Mějte krásný den. Vaše Kyrkys

6 komentářů:

  1. Děkuji za recenzi Klárko:-)
    Vždycky dokážeš najít i v levnějších vodách dobré výrobky...co dobré... kolikrát jsou to hotové "poklady".
    Isanu jako značku moc vyzkoušenou nemám...zatím jsem měla jen tělový krém (taková butylka)....ale od doby Lídlového bodybutter....mě přijde většina tělových krémů "slabá". Kondicioner určitě vyzkouším...určo to bude dobrý pomocník do koupelny na chalupu. Upřímně, nechce se mi tam příliš investovat do výbavy, kterou využiju velmi zřídka a zbytek osazenstva to stejně neocení:-)
    Pěkný start do nového týdne:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Od Isany ještě nic vyzkoušeného nemám. Ale ať se dívám, jak se dívám, tak žádný silikon ve složení nevidím... prosím o vysvětlení. Vždyť i kousek nad přehledem složek je vypsáno, že je kondicionér bez silikonů a parabenů.

    OdpovědětVymazat
  3. míša: Nemáš zač od toho tady jsem :-) A děkuji za krásný komentář ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Ilka: Ve složení silikon je Dimethylamine. Na obale můžou psát cokoliv :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že jim křivdíš, dimethylamin je sekundární amin, nikoliv silikon. Silikon je organická sloučenina s řetězcem z atomů kyslíku a křemíku (křemík = anglicky silicon, odtud silikony). V dimethylaminu žádný křemík není, je tam dusík, tudíž to být silikon ani nemůže. Omlouvám se, jestli to vyznívá jako rýpání, jen to chci uvést na pravou míru.

    OdpovědětVymazat
  6. Ilka: Děkuji za vysvětlení :) Bohužel jsem někde četla, že se jedná o silikon :-)

    OdpovědětVymazat