čtvrtek 14. července 2016

Balea - Deo krystal


Krásný den.

Přináším po delší době další recenzi a tentokrát tip proti pocení. Zázrak je od primární značky Balea tudíž z Dmka. Kosmetika Balea je moje oblíbená, hlavně jejich sprcháče a tělové mléka. Deo krystal vzhledem k ceně mě mile překvapil a já se potřebuji s mojí zkušeností podělit ♥ Pojďme na recenzi ↓↓↓


Co to ten krystal vlastně je?

Po dlouhé době jsem hledala nějakou přírodní variantu, chtěla bych výrobky střídat. Ve složení u Balei najdeme název AMMONIUM ALUM, což může u někoho vyvolat otázku, jestli nemá něco společného s Alluminiem, které se dostává do potních žláz, které ucpává a zabraňuje potu, aby touto cestou odcházel z těla. A právě díky tomu se škodliviny hromadí a hromadí a může to vést i k rakovině...Třeba jen plaším, ale nemyslím si, že je zdravé omezovat přirozené pocení. 
Zpátky k tomu, co to ten krystal je. Jedná se o kamenec, který působí jen na povrchu a tudíž nemůže proniknout pod pokožku a škodit. Deo krystal nemá zabraňovat pocení, což není ani pro tělo zdravé, ale zabraňuje potu, aby se na těle rozkládal a vytvářel nežádoucí zápach. 



Můj názor?

Balení produktu se mi moc líbí je plastové a jednoduché. Po koupení jsem se nemohla dočkat až ho použiji a konečně zjistím, jak je účinný. Vůně není vůbec cítit jen, když si k němu přičichnete, tak ucítíte velmi málo svěží vůni. Aplikace je velmi jednoduchá → Stačí krystal namočit obyčejnou vodou a 3x potřete podpaží. Oceňuji, že neobsahuje vtíravou parfemaci, jednoduše se nesmísí s parfémem. Vzhledem k tomu, že se v práci nezastavím a je  stále, co dělat jsem skvělý jedinec na zkoušení účinnosti. Kdybych měla hodnotit jedním slovem, řekla bych BOMBA! Sice se stále potím i když méně, ale minimalizuje zápach potu ♥ Vzhledem ke složení je Balea skvělá, jelikož AMMONIUM ALUM je schválený i pro přírodní kosmetiku. Určitě doporučuji ♥ 

Určitě mi napište, jestli máte zkušenosti s krystaly proti pocení. A Vaše tipy, které Vám pomáhají v boji proti potu ♥ 

Vaše Kyrkys ♥♥♥

12 komentářů:

  1. Moc děkuju za recenzi! Mám novou brigádu při škole, kde jsem neustále v pohybu (a hlavně dress code košile dělá své), sama hledám podobnou vychytávku. Tak jo. Já ho zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Amonium Alum som zatial neskusala. Predsa len ide o zluceninu hlinika a to uz teda pouzijem klasicky antiperspirant, ktory poteniu aj zabranuje. Riesim to tak, ze striedam antiperspiranty s prirodnymi deodorantmi, aby telo nebolo az tak velmi zatazovene. Z prirodnych deodorantov sa mi osvedcil kremovy deodorant pre muzov od Dulcie. Na jesen, zimu a jar uplne postacuje. V lete vsak pouzivam aj klasicke antiperspiranty.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Dulcii jsem také chtěla vyzkoušet, vypadá skvěle. Děkuji za tip

      Vymazat
  3. Mam odskusanu Dulciu kremovy prirodny deodorant, som maximalne spokojna, na tento krystal som pozerala ale neoslovilo ma to

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neoslovil a čím? Zkus ho a uvidíš, třeba ti bude vyhovovat :-)

      Vymazat
  4. Na krystal jsem se v DMku dívala, ale myslela jsem, že je tam hliník, tam jsem ho vrátila do regálu :-) Asi ho vyzkouším. Můj jediný přírodní deoš se v horku zkazil, tak jedu na Dove :-)

    OdpovědětVymazat
  5. NEJDE O PRIRODNI VYROBEK! Porad je to syntetika i kdyz s reklamou "prirodni".

    mmonium alum, ammonium aluminium sulfate (síran amonno-hlinitý)
    Jedná se o syntetickou sloučeninu, která je uměle vytvořená člověkem.
    Např. Balea, Sante

    Potassium alum, resp. potassium aluminium sulfate (síran draselno-hlinitý)
    Přírodní solný krystal, který se nachází v zemské kůře. Vzniká zvětráváním žulových skal v teplém a vlhkém prostředí. V ájurvédě a čínské medicíně se využívá nejen z vnějšku, ale také vnitřně. U někoho však může působit slabě dráždivě.
    Např. Tian De, Purity Vision, Urtekram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AMMONIUM ALUM je schválený pro přírodní kosmetiku.. Nepsala jsem, že je to 100% přírodní produkt :-)

      Vymazat
    2. Prosim vas, nezlobte se, ale rikate nesmysl. Tento deodorant se sklada jenom z JEDNE slozky a to Ammonium Alum (tzn.slozeni = 100% A.A.).
      Pokud je A.A. synteticky, tzn.vyroben clovekem, tak NENI prirodni. Tzn.slozeni = 100% syntetika.

      Vymazat
  6. Balea deo krystal pouzivam a nedam na nej dopustit! :) Je to to jedine co me zachránilo od smradlavého potu! Mam problem, ze muj pot intenzivne zapacha. Uz jsem vyzkousela kdeco a nic nezabralo. Od te doby, co ho pouzivam muj pot nejde citit.:) Vrele doporucuju.

    OdpovědětVymazat