čtvrtek 2. května 2013

Domácí masky na vlasy

Ahoj krásky chci se s Vámi podělit o to jak pečuji o svoje vlasy. Občas si udělám den pro sebe. Prostě vypnu a věnuji se sama sobě. Občas je dobré si od všeho odpočinout a nechat si čas jen pro sebe. Pomůže to jak fyzicky, tak psychicky. A co v takový den dělám? Připravím si koupel, upravuji nehty, lakuji nehty, dělám si masáž nohou, rukou, hlavy. Ale jednou až třikrát do měsíce si připravuji masku z domácích surovin.

Jaké masky si připravuji?

Kakaová maska
 
Je vhodná pro vlasy jemné a bez objemu. Výtažek z kakaových bobů je pro své tonizační a anitoxidační účinky výborný, posiluje vlasové vlákno a dodá vlasům objem.
Co potřebujete? Čtyři polévkové lžíce bílého jogurtu a dvě polévkové lžíce kakaa. Poměr surovin je na Vás podle toho jak máte dlouhé vlásky. Po nanesení masky, zabalím vlasy do alobalu. Masku nechám na vlasech působit půl hodiny až hodinku a smyji šamponem.
 
Zázrak jménem olivový olej
Vhodná na vlasy suché a roztřepené. Pokud máte vlasy s roztřepenými konečky bude nejlepší je zastřihnout. Nic Vám roztřepené konečky nespraví.  Ale vrátím se k masce. Co potřebujeme? Buď si konečky potřu olivovým olejem, zabalím do alobalu a nechám působit. Nebo pár kapek oleje nechám zahřát v mikrovlnce, opravdu jen na chvilku a přidám do něj pár kapek citronu. Opět smíchám suroviny a aplikuji na vlasy, zabalím do alobalu a nechám působit třeba půl dne. Následně umyji šamponem.

Kokosový olej
Nedoporučuji na mastné a jemné vlasy. Kokosový olej je zázrak. Aplikuji ho samotný na vlasy. Buď na celou hlavu i ke kořínkům a provedu masáž hlavy nebo opět ke konečkům. Nechám působit třeba hodinku, dvě a pak smyji šamponem. Navíc mi pomohl od suché pokožky vlasů.

Kávová maska
 
Ano káva!! Pomáhá na padaní vlasů. Vezměte si pár lžic bílého jogurtu a pár lžic rozpustné kávy. Smíchejte suroviny a aplikujte na vlasy. Zabalte vlasy do alobalu a nechte působit. Opět smyjte šamponem.

Kyselý citron
 
 
Pokud se nemůžete zbavit otravných lupů, zkuste masku z citronu. Vymačkejte šťávu z 1 citronu a smíchejte ji s litrem vlažné vody a vmasírujte do vlasů. Nechte působit půl hodiny a smyjte. Aplikujte balzám na konečky vlasů, jelikož citron vysušuje.
 
 

Všechny masky na vlasy jsem zkoušela. Jsem naprosto spokojená.
Vyzkoušíte nějakou masku?
Chtěly by jste článek na téma - Domácí masky na pleť?

Krásný den přeje Kyrkys :-))

9 komentářů:

  1. Kokosový a olivový olej jsou mými stálými společníky :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Kde asi tak seženu ten kokosový olej? :)
    http://mylifebymari.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ten citron, ten vyzkouším hned dneska!:-) Super!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ta kakaová by mě vůbec nenapadla. Já používám kokosový či olivový olej ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. PiecesofMyWorld by Dominika: Jsem ráda, že jsem dala tip :-)

    OdpovědětVymazat