pondělí 30. prosince 2013

Kosmetika, kterou potřebuji v zimě? Čím se zásobuji na zimu?

Ahoj všem,

u nás svítí sluníčko a večer mrzlo, nikam se mi nechce a tak jsem se rozhodla natočit video, kterou kosmetiku potřebuji v zimě. Zařadila jsem zde video a fotky.

VIDEO

Dekorativní kosmetika


Make-up - V zimě mám raději BB krémy, jelikož mám suchou a citlivou pleť. Ráda používám BB krémy od Skin 79 a chci si pořídit další. Jinak pokud chci větší krytí, použiji vždy bázi pod make-up od Catrice a následně nanáším make-up od Revlonu. Revlon seženete ho ve dvou variantách - na mastnou a suchou pleť. Make-up by měl na pleti vydržet 24 hodin - na mé pleti opravdu vydrží 16 hodin. Vždy make-up zapudruji, takže to prodlouží jeho výdrž. Za mě doporučuji.

Rty - V zimě miluji rty výrazné. Miluji Rtěnku od Dermacolu v odstínu 07 a rtěnku od Gabriella Salvete v odstínu 03.
 
Péče o rty


Infadolan -  V zimě nesmí chybět v mé kosmetické rodině Infadolan. Infadolan je mast s obsahem vitamínů A a D vhodná k urychlení obnovy poškozené pokožky. Infadolan se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku na neinfikované drobné rány, oděrky, popáleniny I. stupně, na suchou popraskanou kůži, na trhliny v kožních rýhách. 
 
Astrid balzám s Aloe Vera - Balzám poskytuje každodenní intenzivní hydrataci, ochranu a péči zvláště suchým a citlivým rtům. Obsažená aloe vera spolu s vitamínem E působí blahodárně na suché rty. Jsem s ním moc spokojená, doporučuji na velmi suché rty.
 
Labello Classic - Úplná klasika v péči o rty. Obsahuje vzácný jojobový olej a přírodní bambucké máslo, které rty zbaví suché a popraskané kůže. U mě nikdy nesmí chybět.
 
Carmex - Bojuje proti suchým rtům s opary. Krásně rty hydratuje a mám pocit chladivého účinku, ten rty zbaví bakterií a oparů.

Péče o tělo


Tělo - V zimě miluji tělové másla a oleje na tělo. Tělové máslo od Cienu je určené na normální a suchou pokožku. Ve složení opravdu najdete sójový olej, kakaové máslo, kakaový extrakt.Tělové máslo je máslovité konzistence, kterou je potřeba pořádně rozetřít a déle se vsakuje do pokožky.
 
Jako další máslo je Balea, což je opravdu máslovité a tuhé máslo, které nádherně voní po kakau. Trvá déle než se vstřebá, pokožku zanechává jemnou, hydratovanou a provoněnou.
 
Saloos olej Atopikderm olej jsem si koupila nejdříve na obličej, což byla velká chyba, druhý den jsem měla všude pupínky a vyrážku. Krásně tělo hydratuje, pokožka je po něm opravdu hebká.
 
Vlasy, mytí těla, vůně


Essence vůně Day In Paradise - Sladká vůně, která mi připomíná léto, jaro. Tuhle vůni miluji.
 
Sprchový gel Fa - Vanilková vůně, která mě uvolní při sprchování. Opět mi připomíná léto. Tělo šetrně umyje, pokožka je hebká a provoněná.
 
Gliss Kur sérum - Dostala jsem ho od kamarádky, jelikož měla doma dva. Nejsem z něj odvařená, ale vlasy se po něm snadno rozčesávají a jsou hebké, ale nemám pocit výživy.
 
Alverde hydratační kúra s Aloe Vera a ibiškem - Kúra je určená na suché a roztřepené vlasy. I když je určená na suché vlasy, klidně bych ji doporučila na mastné vlasy, ale jen na konečky jako skvělou výživu. Jelikož neobsahuje silikony, tak vlasy nezatíží. Konzistence kúry je hutná, když ji budete aplikovat na vlasy, pořádně je zbavte vody a pak aplikujte. Občas vlasy po umytí šamponem usuším ručníkem a pak aplikuji kúru a jemně vmasíruji do vlasů. Kúra voní jako všechno od Alverde, taková citronová vůně. Vůně není moc příjemná, ale já to přežiju kvůli účinku jakou kúra má.
Po delším používání jsou vlasy hydratované, jemné, lesklé. Dokonce mám pocit posílených vlasů, zdají se mi silnější.
 
Nivea Long Repair kondicionér - Kondicionér je určený pro delší, lámavé a namáhané vlasy, tudíž není vhodný pro jemné vlasy, jelikož obsahuje SILIKONY - (působí jako lubrikant, uhlazují vlas a usnadňují rozčesávání. V šamponech a kondicionérech se vyskytují pod názvem dimethicone nebo končí příponou -methicone, -siloxane, -silicate či -silane. Na jemné  vlasy nedoporučuji používat silikony, jelikož vlasy zatěžují a rychleji se mastí). Pokud máte vlasy normální, suché, tak kondicionér doporučuji. Jestli máte vlasy mastné a jemné, tak Vám tenhle kondicionér nedoporučuji.
 
Maska Mil Mil - Na první pohled si člověk řekne, že obal nic moc a cena vzhledem k obsahu výrobku je dost levná. Já masku kupovala za 120,- Kč. Obsah je 1000 ml. Koupila jsem si ji protože je určená na suché a poškozené vlasy a v té době jsem si je odbarvila a měla je velmi zničené. Maska obsahuje bambucké máslo a neobsahuje silikony. Tahle červená varianta je žluté barvy. Za mě bych masku doporučila.

Péče o ruce
 
Univerzální indulona - Můj oblíbený, velmi hutný krém. Přijde mi, že se úplně do pokožky nevstřebá. Na suchou pokožku čehokoliv je to dokonalý krém. Používám na pleť, ruce, nohy. Doporučuji. 
 
Cien koncentrovaný krém na ruce - Opět skvělý zimní krém na ruce. Je hutnější, krásně se do rukou vstřebá. Ruce jsou po něm hebké a hydratované.
 
Mazátka na pleť

Nivea Creme - Totální klasika. Hutný, mastný krém, který je dokonalý na suchou, citlivou pokožku. Nedoporučuji na mastnou pleť. Teď mám pleť velmi suchou a citlivou, takže mám tenhle krém a ještě jsem si pořídila Mixa krém, který je v testování.
 
Alnatura kokosový olej - Olej se hodí na všechno, jak v kuchyni, tak na mazání celého těla včetně obličeje. Když mám chuť na sladké a chci si udržet váhu, tak si dám raději lžičku kokosového oleje a ten mě zasytí. Navíc výborně chutná.
 
Kterou kosmetiku potřebuje v zimě Vy?
Mějte krásný den.


2 komentáře:

  1. na kokosový olej se chystám už dlouho, ale jak se ocitnu v DM, tak na něj prostě vždycky zapomenu :-/ akorát teda nevím, chci zkusit na tělo + vlasy, ale někde jsem četla nebo slyšela (teď si nejsem jistá), že to není moc dobré pro cévy, někde zase, že super a bomba.. tak já nevím, jsem z toho zase tak nějak zmatená

    OdpovědětVymazat
  2. Nik: Vyzkoušej a uvidíš, jak ti sedne :-)

    OdpovědětVymazat