pondělí 6. března 2017

Jak si barvím obočí?


Krásný den.

Se šálkem kávy jsem se rozhodla psát článek, jak si barvím obočí. Klidně si ke článku také uvařte šálek kávy nebo čaje. I když nebude tak dlouhý, tedy doufám, zatím jsem na začátku. Psala jsem i článek, kde jsem si nechala barvit obočí u kosmetičky ZDE a vždy jsem byla spokojená. Jenže teď nemám tolik času někam chodit a tak si tenhle proces, dělám i doma sama. Nebojte poprvé jsem byla opravdu posraná, ale všechno jde. 

Já jsem nikdy neměla dokonalé obočí, což mě štve. Hledala jsem různé způsoby, jak ho vylepšit, aby bylo hezké. Jako mladší dívka jsem si obočí vytrhala až do takové tenčí čárky, což byla pro mě největší chyba v životě! No schválně mi napište, kdo měl ten geniální nápad taky :D Pokud si hodně vytrháte obočí, je možné, že ho nikdy nebudete mít tak husté a to byl můj případ. Naštěstí teď mám obočí trošku hustější než kdysi, což uvidíte na obrázku. Dám Vám tedy pár rad, jak docílit aspoň trochu hustějšího obočí. 


Jak docílit hustého obočí?
Jsem si obočí nechala zarůst, co nejdéle to šlo, k tomu mi dopomáhal ricinový olej, který pomáhá k rychlejšímu růstu řas a obočí. Měla jsem i dražší výživy, ale nikdy mi nepomohlo tolik, jako právě zmiňovaný "riciňák". Opravdu po zdlouhavém používání malé lahvičky o objemu 15ml jsem viděla rozdíl. Obočí bylo hustější a rychleji rostou chloupky. Větší a rychlejší rozdíl jsem poznala na řasách. Delší řasy asi po 2 měsících používání. 

Jde také o zdravou výživu, jíst hodně ovoce a zeleniny. Můžete vyzkoušet různé vitamíny
z lékárny. Zejména vitamíny A, C a E v tomhle ohledu pomohou nejvíc. Pro vitamín A si dejte čas od času játra, červenou papriku, mrkev a hlávkový salát. Vitamín C doplníte konzumací paprik, petržele, brokolice, kiwi, citrusů a jahod. A pro vitamín D jsou ideální různé druhy oříšků, bazalka, sušené meruňky a zelené olivy.

Slyšela jsem, že také k růstu pomáhá kokosový olej, ale s ním zkušenost nemám. Napište mi, jestli vy ho máte vyzkoušený. Možná ho taky začnu používat, teď mám od Saloosu a je fakt kvalitní. Používám ho na celé tělo a je to lahoda. 

Dále máme takovou babskou radu a tím je cibul, ačkoliv to někomu může přijít nechutné. Jedná se hlavně o její šťávu.Cibule v sobě mají hodně síry a zvyšují cirkulaci krve v místě aplikace, čímž dochází k výraznějšímu růstu obočí. No to jsem zkoušela a opravdu to pomáhá, akorát ten zápach se někdy nedal vydržet = Lásko voníš jako cibul :D 

Šťavá nebo Aloe Vera gel, také pomáhá. Aloe vera pečuje o vlasové folikuly, v nichž posiluje růst jednotlivých brv. Kromě toho obnovuje a opravuje obočí poškozené nadměrným vytrháváním či voskováním. Použít můžete jak koncentrát z aloe vera, tak šťávu přímo z rostliny. Já pěstuji Aloe Vera doma a velmi blahodárné účinky na pokožku nebo pleť. 

Masáže jsou také ideální pro růst řas, která míst prokrví a tím vlastně napomáhá k lepšímu růstu chloupků. Hlavně nedřete pleť zbytečně moc! Přeci nechcete vrásky. 

                                     Swiss O.Par Color Kit barva na obočí a řasy




Okolo téhle barvy na obočí jsem v práci chodila dlouho až mi to nedalo a mám již doma dvě. Chtěla jsem zkusit, jestli bych si obočí dokázala nabarvit sama a celkem s výsledkem jsem vždycky spokojená. Opravdu nemám dokonalé obočí a tak si musím nějak dopomoct. Navíc rána jsou u mě takové hektické a někdy nemám ani pomyšlení si obočí dokreslovat. Když ho mám nabarvené, zafixuji ho jen průhledným gelem. 

Krabička je celkem malá a tak nezabere tolik místa. Obsahuje 1 lahvička 5ml kapaliny, 1 tuba 5ml barvícího gelu, 1 hřebínek, 2 vatové tyčinky, 12 papírových podložek po řasy, když si je barvíte a podrobný návod. 

  • KAPALINA: -Aqua,1,2,4-Trihydroxybenzene,Citric Acid,Sodium Sulfite,Disodium PEG-5 Laurycitrate Sulfosuccinate,Sodium Laureth Sulfate Sodium Benzoate
  • BARVÍCÍ GEL: Aqua,Silver Nitrate,Ammonium Hydroxide,Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
I přesto, že trpím na vyrážky po různé chemii, tak po téhle barvě se nic nedělo. Žádné otoky ani svědění. 
Jak si barvím s kitem obočí?

Před každým barvením si všechno, co budu používat připravím. Jarisch na odmaštění obočí. Skvěle se mi barva aplikuje tímto štětečkem a také vatové tyčinky, kdybych potřebovala kůži očistit. Jo a barvu mám hnědou, proto ji nechávám i déle působit, příště půjdu do černé ♥ 




Jak jsem psala výše, nejprve dáváte na celé obočí kapalinu 1. Obočí by mělo být dobře provlhčené, můžete krok klidně dvakrát zopakovat a nechám to působit jednu minutu. Dalším krokem je tuba číslo 2, což je barvící gel a zbarví se vám takhle obočí, ale nebojte, nebudete ho mít takhle výrazné. Při téhle značce jsem se naučila nechat barvu na obočí , klidně 10 minut až do zaschnutí, jelikož je pak barva intenzivnější. Jako brunetka se světlým obočí jsem ráda, že něco takového existuje. 

Výsledek

A tady je celý výsledek, se kterým jsem moc spokojená ♥ Myslím, že výsledný efekt je fakt super. Budu ráda, když mi napíšete, jestli si sami barvíte doma obočí nebo chodíte ke kosmetičce. Já si obočí barvím dlouho a doporučuji ♥ Nabarvení mi vydrží tak necelý měsíc.


Mějte se krásně.

Vaše Kyrkys

17 komentářů:

  1. Já si také barvím obočí už skoro rok a nechápu, jak jsem předtím mohla žít bez toho. Jsme od přírody špinavá blondýna, takže moje obočí moc barvy nepichytilo. Osobně tedy používám refectocil (myslím, že se to tak jmenuje) a je to geniální! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně, dneska bych nevyšla nenabarvená snad :D a VYDRŽÍ DLOUHO?

      Vymazat
  2. Já mám naštěstí obočí hodně tmavé, protože jsem od přírody tmavovláska, ale tohle vypadá super. :) Mít světlé obočí, jdu do toho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máš. Já jsem brunetka s takovým šedým obočím a to je děsný :D

      Vymazat
  3. Tak to vypadá opravdu dokonale a hlavně dost přirozeně, což je úplně super. Obočí jsem si ještě nikdy nebarvila, každý den se trápím s tužkou. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, když mám rychlé rána, tak tohle je fakt super ♥ Určitě vyzkoušej

      Vymazat
  4. Ten výsledek je naprosto úžasný!
    catthegdiaries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. veď máš úplne krásne obočie! :) ja som si svoje na stastie nikdy nejak nevytrhala a zatial ani nemienim, hoci kazda kozmetcčka, ktoru som navstivila mala chut to moje obocie pekne preriedit :D. ale tak radsej budem mat neposlušne obocie ako ziadne
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji :-) No jasně, důležité je, aby si se ty cítila skvěle :-)

      Vymazat
  6. O ricínovom oleji som počula a čítala už veľmi veľa a všetci si ho chvália, tak ho budem musieť aj ja vyskúšam:) Inak máš krásne obočie, ja by som si ho neodvážila farbiť sama doma:)

    Saja Frey Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to jen trošku zručnosti :-) Určitě ho vyzkoušej.

      Vymazat
  7. Jé, no to bych mohla vyzkoušet, i když se teda trochu bojím. Ale výsledek u tebe vypadá parádně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vy zrdi skurveny je takovy problem dat foto navodu kdyz ho nedostanu v krabicce. Je to kurva normální

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi šikovná, barvení se ti opravdu povedlo :) Časově to ale podle mě zabírá hodně času, možná by pro mě bylo lepší navštívit třeba nějaký kosmetický salon, protože v této oblasti jsem přece jen začátečník a nerada bych, aby to skončilo nějak jinak, než si představuji :) Každopádně když už má někdo s barvením obočí doma zkušenosti a jde mu to, tak proč ne.

    OdpovědětVymazat
  10. [url=https://radchenko.cz//]Stránky o permamentním makeupu[/url]

    OdpovědětVymazat