středa 22. března 2017

Manufaktura Sedmikráska


Krásný den. 

Husí kvítko je lidový název pro velmi známou léčivku - sedmikrásku chudobku. Říká se, že jakmile začnou sedmikrásky rašit,   přichází jaro. Přestože je tato květina docela nenápadná, má svou moc - dříve lidé věřili, že nosí štěstí. Musíte ji však sbírat na svatého Jana mezi dvanáctou a třináctou hodinou, kdy je slunce nejvýš. Tato rostlinka dříve byla považována za všelék. Je to dáno obsahem účinných látek, jako jsou např. třísloviny, hořčiny, saponiny, minerální látky, vitamin C, jejichž kombinace má příznivý vliv na náš organizmus. 


Léčivé účinky sedmikrásky chudobky:
  • při kašli a zahlenění
  • při nachlazení
  • pro jarní pročištění
  • při nechutenství
  • při poruchách trávení
  • při kožních problémech
  • při hmyzím bodnutí
  • na drobné ranky
Z nasbíraných sedmikrásek si můžete připravit čaj, který mírní kašel a pročišťuje organizmus. Jednu lžičku čerstvých květů a listů zalijte čtvrt litrem vroucí vody a nechte deset minut louhovat. Přeceďte a pijte několikrát denně. Čaj lze také osladit medem. Na zimu si květ můžete také nasušit. Mňam, mňam ♥ 

Právě pro její účinky ji Manufatura zařadila do své kosmetiky. Ráda bych Vám o nich něco napsala. 

Krém na ruce



Balení je velmi pěkné, to se mi na Manufaktuře moc líbí. Co se týče rukou, platí pravidlo, kdo maže - ten jede! Bohužel já je mám hodně suché při práci a tak sahám ráda po tomhle krému. Ta vůně je naprosto božská a konzistence krému je příjemná. Není to nic hutného, krásně se vstřebává a skvěle hydratuje a vyživuje ruce. Jedinečné složení tohoto krému využívá zjemňující a hydratační sedmikráskový výtažek, výživné a regenerační rostlinné oleje z makadamiových a bambuckých oříšků, zvláčňující rostlinný glycerin a zklidňující ovesný beta-glukan, panthenol, allantoin a vitamín E. Opravdu mi přijde, že po delší době nemám ruce suché. Krému je 100ml a vyjde na 149,- Kč.

 Čaj

Nejen krásné balení čaje, ale ta chuť je moc dobrá. Osvěžující zelený čaj se sedmikráskou, lípou, citrónovou trávou je mým ideální společníkem. Nádherně voní a navíc chutná jako zelený čaj s citrónovou trávou. Ráda ho v zimním období piji teplý a když jsou vedra, piji ho vychlazený s ledem a nakrájeným citrónem. Jak jsem psala výše sedmikráska, obsahuje cenné látky. Také jsem četla, že bojuje proti rakovině a navíc má na nás omlazující účinky - no to jsem zvědavá, ale nějak to nezabírá :D Čaj koupíte za 109,- Kč a je ho 80 gramů.

Sirup


Lahodný sirup se sedmikráskou, mateřídouškou, citrónovou trávou, zeleným čajem a BIO třtinovým cukrem se báječně hodí k přípravě osvěžujících nápojů. Zpříjemněte si jarní a letní měsíce domácí bylinkovou limonádou či výtečným ledovým čajem se sedmikráskovým sirupem. Sedmikráskové květy, stejně jako mateřídouška, citrónová tráva a zelený čaj obsahují mnoho cenných zdraví prospěšných látek, a nápoje z nich vyrobené jsou tak příjemnou zdravější alternativou přeslazených nealkoholických nápojů, mnohdy plných zbytečné chemie. Nejlepší sirup, který jsem v životě ochutnala. Doporučuji, koupíte za 149,- Kč. 

2v1


Už jen kvůli obalu, mám radost se s ním mýt. Je to takový můj rituál. Balení je naprosto krásné. Krásně voní, alespoň přičichněte. 
Zkoušela jsem ho i místo šamponu a pecka. Vlasy jemné a hebké jako dětská prdelka. Po delším používání mi nedráždil ani moji pokožku hlavy a to jsem atopik a mám problém se suchostí pokožky hlavy.
Jak jsem psala na mytí těla je také ideální to je pro mě velké plus na cesty. Chystáme se na cesty k moři a tak mi bude velkým společníkem ♥ Pokožku nevysušuje, naopak je hebká a navíc provoněná. Cena je 139,- Kč za 215 ml. Přijde mi, že neubývá. 

Budu moc ráda, když mi dáte vědět, jakou kosmetiku od Manufaktury máte vyzkoušenou. Jestli jsem Vás zaujala a půjdete si aspoň do obchůdku přičichnout. 

Krásný den. 

Kyrkys

7 komentářů:

  1. Ja mám z tejto rady mini balenie hydratačného sprchovacieho gélu a šampónu v jednom a vôňa je skutočne úžasná. Začínam rozmýšľať nad krémom na ruky, pretože krémy od Manufaktury mám veľmi rada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky je fakt skvělý :-) Ten sprchový gel miluji ♥ Určitě vyzkoušej i čaj a ten sirup je božský ♥

      Vymazat
  2. Z této řady nic nemám, ale dříve jsem měla krém na ruce a ten byl dokonalý. Nejvíce mě zaujal sirup, který bych ráda ochutnala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten sirup je nejlepší, který znám. Chuť naprosto bez chemie :-)

      Vymazat
  3. Manufakturu miluji , pokud jsi atopik , tak doporučuji řadu Mrtvé moře, například šampon mi pomohl zaléčit seborrhoickou dermatitidu, krém na ruce je také skvělý, úžasně voní levandulová řada a pivní je také perfektní. Pokud máš ráda šumivé bomby do koupele tak ty od Manufaktury krásně vyživují , vůbec po nich nejsem suchá , myslím, že obsahují bambucké máslo , ale teď si tím nejsem stopro jistá , každopádně pokožka po nich nepne a nemám potřebu se hned namazat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Mrtvé moře jsem koukala taky, teď vím, že ji vyzkouším :-) Vyzkouším, děkuji za tip ♥

      Vymazat
  4. My new blog is www.gulsahworld.com. I will be happy if you subscribe to my blog .Kisses

    OdpovědětVymazat