pátek 29. března 2013

Poklady v lékárnách - 1.Část

 
 Ahoj světe, dnes to bude na téma jaké poklady se nám ukrývají v lékárnách. Chtěla bych Vám dát typ na výrobky v lékárnách, které stojí za to je vyzkoušet :-).
 
Vlasy
 
Zde bych chtěla zmínit Biosil plus. Biosil plus je potravinový doplněk, který obsahuje vitaminy a minerální látky pro krásnou pleť, vlasy a nehty. Účinnými složkami tablet Biosil plus jsou biotin, kyselina pantothenová, zinek a oxid křemičitý, rozpustný v žaludečním a střevním prostředí. I já mám s Biosilem dobré zkušenosti. Především se mi zlepšila pleť, vlasy byly silnější. Na nehtech jsem žádné změny nepozorovala. Cena okolo 60,- Kč.

 

 
Pleť
 
Infadolan- Je mast s obsahem vitamínů A a D vhodná k urychlení obnovy poškozené pokožky. Já ho používám na celý obličej a to nejvíce v zimě. Používám ho i na namazání očního okolí. Ráno pak nemám tolik nateklá vička. Dále s Infadolanem mažu suché rty. Jsem s ním spokojená. Cena okolo 50,- Kč.

 
 
Cetaphil hydratační krém- Denní hydratační nemastný krém s velmi jemnou texturou pro ošetření suché, citlivé, problematické nebo nemocné pokožky. Díky výborné snášenlivosti ho lze použít i u pokožky atopické, ekzematické nebo postižené akné. Navíc neucpává póry. Byla jsem s ním spokojená. Cena okolo 150,- Kč.

 
 
Zinková mast- Speciální mast určená k ochraně a ošetření pokožky v místech, kde dochází k jejímu častějšímu pocení. Já ji používám, když se mi vyrojí pupínek a do rána je pryč nebo klidně večer na celý obličej. Cena okolo 60,- Kč.

 
Hydrolan- Hydrolan je zvlhčující gelový krém pro denní použití na normální a suchou pokožku. Snadno se roztírá, rychle se vstřebává a dlouhodobě udržuje přirozenou vlhkost pokožky. Rychle se vsakuje a nezanechává pokožku mastnou. Vhodný pod make-up. Neucpává póry. Opět jsem byla spokojená a cena je okolo 100,- Kč.


 
Sudocrem- Je vhodné aplikovat při proleženinách, ekzému, akné, při ošetřování popálenin, omrzlin, opruzenin a drobných povrchových oděrek, také je určen pro děti k prevenci a léčbě plenkové dermatitidy. Sudocrem se rychle vstřebává a příjemně voní. Má bílou barvu, ale to dělá obsažený zinek. Já ho používala na oholená místa na těla a je to velký zázrak :-). Cena okolo 150,- Kč.

 
 
Aknecolor light- Aknecolor Light Krémpasta se používá na všechny formy Acne vulgaris 1. a 2. stupně (komedony, červené pupeny a neštovičky), zejména na obličeji, krku a zádech. Užití léku je možné u všech věkových kategorií. Já jsem ho používala v době mého akné na tvářích. Bohužel akné mi nezmizelo, ale někomu pomoc může. Cena okolo 150,- Kč.

 
Solutio Jarisch- Je vhodný na ekzém, opruzeniny. Koupila jsem si ho protože jsem potřebovala zklidnit pokožku po ekzému. Občas mám okolo rtů ekzém, protože mám alergii na formaldehyd. Ale pokud nepoužiji make-up, tak ho aplikuji jako pleťovou vodu. Cena okolo 60,- Kč.

 
Calcium pantothenicum Zentiva- K podpoře hojení malých poranění, podráždění kůže, bércových vředů, trhlin konečníku. Podpůrný prostředek při léčbě atopické dermatitidy. Já jsem si ho koupila na mazání okolo rtů. Měla jsem okolo rtů kůži červenou, ale tohle mi kůži zklidnilo. Mohu doporučit! Cena je 160,- Kč.

 
Syrovátka sušená- Syrovátka prospívá metabolismu, neboť čistí střeva a podporuje tvorbu střevní mikroflóry. Vysoký obsah vitamínů skupiny B a vápníku má pozitivní vliv na stavbu kostí a zubů. Syrovátková koupel - pokožka bude hladká a hebká, když do plné vany vody přimícháme 80 ml syrovátky a v této zázračně ozdravující lázni o teplotě 36°C si minimálně 15 minut poležíte. Hladká pleť - svěží a hladkou pleť budeme mít po aplikaci masky ze třech lžic syrovátkového prášku. Ten smícháme s vlažnou vodou tak, aby vznikla kaše. Necháme 10 minut působit, poté opláchnete. Jsem moc spokojená. Cena okolo 60,- Kč.




 
 
Tělo
 
EXCIPIAL U HYDROLOTIO- Vhodný speciálně pro velkoplošné použití k ochraně a ošetřování citlivé nebo mírně podrážděné kůže, pro normální až mírně suchý typ kůže. Musím se přiznat, že jsem ho používala i na pleť a byla jsem spokojená. Hezky hydratuje. Cena okolo 150,- Kč.


 
 
EXCIPIAL U LIPOLOTIO- K ochraně a ošetřování citlivé nebo mírně podrážděné kůže. Je vhodný na velmi suchou pokožku, je dost mastný, ale i tak jsem ho používala na obličej. Cena okolo 150,- Kč.

 
 
Linola olej do koupele- Je tekutá koupelová přísada, olejová koupel, která pokrývá pokožku
olejovým filtrem, a tím pomáhá k obnovení přirozeného mastného povrchu kůže. Je určena
k částečné i plné koupeli. Přípravek se používá u dospělých, dětí i kojenců k léčbě suchých nebo šupících se onemocnění mazových žláz kůže, jako je např. lupénka (psoriasis vulgaris), atopický ekzém. Opět spokojenost. Cena 250,- Kč.




 
Driclor- Čirý bezbarvý roztok, který se používá především k ošetření kůže se zvýšenou perspirací v podpaží, na rukách a na nohách. Nedoporučuji používat po holení. Mě dobře pomáhá od pocení. Cena okolo 250,- Kč.





 
Rty
 
Vitalos balzám na rty- Proti oparu a praskání rtů. Pomáhá od suchých rtů. Jsem moc spokojená. Cena okolo 50,- Kč.
 


 
Nehty

Four Seasons zpevňovač nehtů- Ochranný zpevňující lak s vysokým leskem. Je určený na lámavé nehty. Obsahuje látky, které účinně zpevní a vytvrdí nehet, který se stává odolným. Cena okolo 60,- Kč.




A jaké jsou Vaše poklady v lékárnách? Určiě mi napište Vaše typy, budu moc ráda.

Krásný den přeje Kyrkys :-))
 
 
 
 


6 komentářů: